marți, 6 octombrie 2009

Fostul jucător al lui F. C. Olt, Gheorghe Şoarece a fost răpus de boală

Şoarece, Prepeliţă şi Căţoi erau jucătorii care făceau spectacol în meciurile echipei F. C. Olt Scorniceşti în anii '80.

Cunoscut ca un atacant foarte bun, căpitan al echipei, Gheorghe Şoarece, şi-a trăit ultimii ani de viaţă în comuna natală, Osica de Sus, departe de nebunia fotbalului care l-a transformat într-un idol în urmă cu mulţi ani. Mare iubitor al sportului rege, Şoarece nu a evoluat doar în Divizia C, dar şi în pe prima şcenă fotbalistică. În 1975 a primit titlul de golgeter al Diviziei D, unde marcase 22 de goluri. După performanţa sa a fost selecţionat în lotul echipei naţionale de tineret. Cinci ani mai tîrziu, cînd Scorniceştiul a reuşit să intre în Divizia A, totul a mers ca la carte pentru Şoarece. A înscris peste 100 de goluri şi devenea idolul celor de la FC Olt.

A mai fost legitimat la FC Braşov, Şoimii Sibiu, IOB Balş, FC Scorniceşti şi FC Olt, unde a fost căpitanul echipei. După ce a decis să-şi pună ghetele în cui, acesta s-a retras într-o căsuţă din Osica de Sus. A fost desemnat cetăţean de onoare al comunei, în semn de înaltă apreciere a activităţii sale sportive în competiţiile naţionale.

De ani de zile, însă, Gheorghe Şoarece, născut pe 5 decembrie 1955, suferea de o boală grea şi incurabilă. S-a stins din viaţă la numai 54 de ani, acasă, în comuna, unde toată lumea îl iubea.

Sursa: www.gsp.ro

Eram copil când echipa tovarăşului Nicolae Ceauşescu aproape că făcea legea în Divizia A. Mi-l amintesc pe Şoarece. Lumea fotbalului este mai săracă. Dumnezeu să-l odihnească!

Niciun comentariu: