vineri, 23 octombrie 2009

Concursurile pentru posturile de directori şcolari sunt blocate până la promulgarea Legii Educaţiei Naţionale

Organizarea concursurilor pentru posturile de directori şcolari este amânată pe termen nederminat de promulgarea Legii Educaţiei Naţionale şi de elaborarea metodologiilor necesare, spune Cristian Alexandrescu, inspectorul general şcolar. "Organizarea concursurilor de director depinde de apariţia şi promulgarea legii şi de elaborarea metodologiiilor, iar în momentul în care baza legală şi normativă va fi gata, le voi aplica instantaneu", a precizat Cristian Alexandru,şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Concursurile pentru numirea şefilor de şcoală au fost suspendate în aprilie 2007 printr-un ordin al ministrului de atunci al Educaţiei, Cristian Adomniţei, iar numirile au fost făcute, din acel moment, de către inspectorii şcolari generali, numai prin delegaţie sau detaşare.

Astfel, în ultimii trei ani, nu s-au mai organizat concursuri pentru posturile de director, numirile ajungând să se facă abuziv, potrivit fostului ministru Ecaterina Andronescu. În Capitală, peste 90 de directori de şcoli au fost schimbaţi numai la începutul acestui an şcolar.

În prezent, peste 6.200 din totalul celor 10.890 de directori şi directori adjuncţi care conduc şcolile româneşti sunt numiţi prin delegaţie, iar circa 4.500 dintre ei au fost schimbaţi numai la începutul acestui an şcolar, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei.
Sursa: www.realitatea.net

5 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Suflet chinuit, sa stai linistit/a pentru ca nu ma gandesc sa devin director in Media. Sunt altii care doresc acest lucru si care, probabil, sunt mai buni decat mine. Eu vreau sa fiu un profesor bun, vreau sa scriu, vreau sa-mi cresc fetita si vreau sa stau linistit. Voi sprijini actualii si viitorii directori cum voi putea mai bine ca lider de sindicat, sef de arie, profesor. Poti sa intelegi acest lucru?

Anonim spunea...

Va felicit ...in calitatea mea de fosta membra a sindicatului fraierilor! O intrebare..clamati cu mandrie proletara ca ati fost de atatea ori reales......LIDER!! Pe cine ati reusit sa infrangeti luptand eroic ca Mihai Viteazu la Calugareni...a mai catindat cineva la aceasta suprema functie ? :)....

Daniel Mălăelea spunea...

Nu a mai candidat nimeni. Dar am fost votat. Nu am obligat pe nimeni sa voteze. De ce nu ati candidat dv? Credeti ca este usor sa fii lider de sindicat? Credeti ca are ceva de castigat liderul? De ce nu imi spuneti deschis cu ce am gresit fata de dv? Sunt vinovat eu pentru faptul ca ati plecat din liceul nostru? De ce sunteti atat de pornita pe mine?

Anonim spunea...

Nu avem nimic de impartit, nu sunteti vinovat fata de mine cu nimic...stati linistit!..Sufletul meu chinuit se revolta cand i se pare ca sunteti ...ridicol, fals..:).....dar hai sa mi tin gura! Si eu am o gramada de defecte!

Daniel Mălăelea spunea...

Ma surprinde faptul ca aveti o asa parere proasta despre mine. Nu inteleg de ce ma contestati permanent. Eu am puterea sa recunosc atunci cand gresesc.Ridicol poate ca sunt uneori fara voia mea. Fals insa nu sunt niciodata. Puteti sa credeti ce vreti, dar de ce nu ati crezut toate aceste lucruri atunci cand eram colegi? Si de ce nu mi-ati spus atunci parerea dv despre mine. De ce acum?