miercuri, 8 octombrie 2008

Topul gafelor ministrului Cristian Adomniţei

De când a fost numit ministru al Educaţiei, din luna aprilie 2007, Cristian Adomniţei a oferit momente "de neuitat". Numărul steluţelor de pe steagul UE, greşeli gramaticale grave sau momente penibile au reprezentat doar câteva dintre gafele făcute de Adomniţei pe parcursul mandatului său de un an şi jumătate.

Alo, aterizează ministrul. Fără nicio legătură cu funcţia de ministru, Cristian Adomniţei s-a dus la propria cununie civilă cu un elicopter MIRA. S-a întâmplat sâmbătă, după şedinţa de guvern. Acolo, Adomniţei s-a plâns colegului de la Interne că nu ajunge la timp la Iaşi, unde îl aştepta mireasa.

Nehotărâre de ministru. La sfârsitul lunii septembrie, Adomniţei a votat alături de ceilalţi deputaţi mărirea salariilor profesorilor cu 50%, fapt care l-a nemulţumit pe Călin Popescu Tăriceanu. Peste două zile, ministrul Educaţiei s-a arătat împotriva deciziei majorării salariale pentru persoanele din învăţământ cu 50% deoarece va pierde un important capital politic la alegerile din noiembrie.

Steluţele fără număr. Anul trecut, Adomintei a ieşit cam şifonat dintr-o discuţie cu mai mulţi elevi de clasa a cincea. Tema: stelele de pe steagul Uniunii Europene. Adomniţei a susţinut că pe steagul UE sunt... 15 steluţe, în condiţiile în care copiii prezenţi au spus că sunt 12. După ce s-a lămurit că elevii au dreptate, ministrul a dat vina pe consilieri.

Ministru din întâmplare. Cristian Adomniţei este şi autorul uneia dintre cele mai neobişnuite declaraţii făcute de un ministru. Într-un interviu, el a spus: "Nu m-am cerut niciodată ministru.(...) Era un domeniu pe care nu-l stăpâneam, nici acum nu-l stăpânesc, dar nici nu-mi propun".

Microbuz politic. Cristian Adomniţei a stârnit controverse şi după ce l-a întrebat pe un primar ieşean din ce partid face parte, când acesta s-a plâns ca îi trebuie un microbuz şcolar!

Adomiţei vs Tatoiu. Şi modul său de exprimare, nu tocmai demn de un ministru al Educaţiei, a atras atenţia. Invitat la emisiunea Realitatea te priveşte, ministrul a fost taxat fără milă. "Este o nedreptate dacă am fi de acord cu acest lucru, marei părţi (este corectat de Tatoiu...marii părţi) am avut cea mai mare număr de tineri care au dat ... (e corectat, cel mai mare număr de tineri) Şi eu ce am spus? Cea mai mare număr (...) Dacă poţi să şi copii în acea atmosferă generalizată de copiere (e corectat, să copiezi, nu să copii)", s-a desfăşurat discuţia între Tatoiu şi Adomniţei.

Un ministru de poveste. Adomniţei s-a transformat, la deschiderea noului an şcolar, într-un ministru de poveste. Copiii de la Grădiniţa nr. 122 au ascultat aventurile lui Nică al lui Creangă din gura ministrului. Chiar dacă au ascultat cu interes povestea, viitorii alegători ai ţării nu au fost prea lămuriţi cine e şi de ce a venit "nenea".

"Averitabilii". Prezent la premierea elevilor care au susţinut primul bacalaureat în limba franceză, ministrul Educaţiei i-a numit pe elevi "averitabili" ambasadori ai României. Adomniţei dorea de fapt să spună că elevii sunt veritabili ambasadori. "Sunt de fapt averitabili ambasadori ai României, oriunde s-ar duce ei, nu numai în Franţa". Aşa i-a prezentat Cristian Adomniţei pe cei care au absolvit prima sesiune a bacalaureatului în limba franceză.

Domn sau doamnă? Prezent la premierea elevilor care au susţinut primul bacalaureat în limba franceză, gafele ministrului Educaţiei au continuat şi în timpul ceremoniei de premiere. Cristian Adomniţei l-a invitat pe "domnul" inspector să-i prezinte pe câştigători, numai că domnul era de fapt "doamna" inspector.

Matematică de ministru. Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a greşit din nou calculele în faţa elevilor. El le-a spus elevilor de clasa a XII-a că în 1995, erau în clasa a cincea, când de fapt vârsta tinerilor era atunci de doar 5 ani. Gafa s-a petrecut la Liceul Mihai Eminescu din Iaşi.
Sursa: www.realitatea.ro

Niciun comentariu: