joi, 2 octombrie 2008

Problema nu e majorarea salariilor profesorilor, ci valul de revendicări care i-a urmat

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi, că problema nu este majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice, ci valul de revendicări de la ceilalalţi bugetari, care nu poate fi susţinut de la bugetul de stat decât prin majorarea inflaţiei şi a deficitului.

"Problema nu e că s-au mărit salariile profesorilor cu 50 la sută, ci că a venit un val de revendicări şi oricine îşi dă seama că acest val nu poate fi susţinut de buget decât dacă ajungem din nou să majorăm inflaţia şi, implicit, la un deficit bugetar foarte mare", potrivit Marianei Câmpeanu.

Aceasta a precizat că nu ştie dacă Guvernul va contesta şi majorarea salariilor cadrelor didactice, aprobată marţi, în unanimitate, de Camera Deputaţilor, aşa cum a făcut în cazul Legii pensiilor, contestată la Curtea Constituţională.

"Nu ştiu în ce condiţii s-a votat legea privind majorarea salariilor profesorilor, probabil se va discuta în Guvern, dar nu ştiu dacă se va contesta", a declarat ministrul Muncii.

Şi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, joi, că majorarea salariilor profesorilor cu 50 la sută va antrena solicitări similare din partea tuturor bugetarilor, iar astfel de creşteri ar pune în pericol stabilitatea economică şi chiar statul României de ţară membră UE.

Sursa: www.mediafax.ro

Niciun comentariu: