joi, 9 octombrie 2008

Sindicatele din Educaţie nu vor onora invitaţia premierului Tăriceanu

Sindicatele din invatamant refuza oferta prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu de a participa, vineri, la negocierile cu Guvernul privind majorarea salariilor personalului didactic.
"FSI "Spiru Haret" nu a negociat si nu va negocia niciodata aplicarea legii. O lege votata de Parlament se pune in executare, nu se negociaza punerea ei in executare. Prin urmare, mandatul dat de "Spiru Haret" confederatiei la care suntem afiliati, respectiv CNSRL Fratia, pentru discutiile ce urmeaza a avea loc la Palatul Victoria este acesta: legea votata de Camera Deputatilor in data de 30 septembrie a.c., prin care se asigura majorarea salariilor personalului didactic de la 1 octombrie se executa, nu se negociaza", ne-a declarat Marius Nistor, presedintele executiv al FSI "Spiru Haret".
Inlocuirea lui Cristian Adomnitei cu Anton Anton la conducerea Ministrului Educatiei - perfectata, miercuri, de presedintele tarii, Traian Basescu, nu pare sa-i linisteasca pe profesori. "Singurele negocieri pe care le vom purta vor fi pentru cresterea salariilor personalului nedidactic. Reamintim pe aceasta cale - lucru ce poate fi confirmat si de noul ministru al Educatiei, asa cum a fost afirmat de fostul ministru - ca banii pentru punerea in aplicare a Legii 15/2008 privind cresterile salariale exista in bugetul Ministerului Educatiei", sustine Nistor.
FSLI: "Tot Guvernul afara!"
La randul sau, Aurel Cornea, liderul FSLI, sustine ca nu doar ministrul Adomnitei trebuia demis, ci tot Guvernul, pentru ca este principalul vinovat de situatia cadrelor didactice. "Guvernul Tariceanu ar trebui demis in totalitate, pentru ca nu a respectat acordul semnat cu federatiile din invatamant, care prevedea ca trebuie elaborata o lege de salarizare unica in sistemul bugetar, inca din aprilie 2006. Principalii responsabili sunt ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian si premierul Calin Popescu Tariceanu", a declarat Aurel Cornea. El a anuntat ca reprezentantii federatiei pe care o conduce nu vor participa vineri la negocierile propuse de premierul Tariceanu.
FEN: " Tariceanu, Vosganian si Adomnitei trebuie anchetati"
"Tariceanu, Vosganian si Adomnitei trebuie sa raspunda penal pentru raspandirea de informatii false si lansarea de mesaje panicarde prin care au creat o stare de haos national cu efecte imediate asupra mediului de afaceri, economic si social. Numai ei sunt vinovati de escaladarea preturilor si de deprecierea majora a monedei nationale, prin faptele lor punand in pericol siguranta nationala. Parlamentul este dator sa determine plecarea acestui Guvern care duce tara in prapastie. Cerem implicarea responsabila si a Presedintiei. Intr-adevar acum se impune convocarea CSAT pentru a analiza faptele iresponsabile ale lui Tariceanu, Vosganian si Adomnitei si pentru a cere o ancheta penala care sa-i trimita pe cei trei in fata instantei. Nu mai putem admite ca unii sa fie deasupra legii. Trebuie sa raspunda pentru faptele lor deosebit de grave", sustine Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale. In privinta negocierilor, Croitoru este ferm:"Legea votata de Parlament nu poate fi negociata. Executivul trebuie sa puna in practica ceea ce voteaza legislativul.
Sursa: www.ziua.ro

Niciun comentariu: