vineri, 24 octombrie 2008

Liderii sindicatelor din învăţământ sunt optimişti că Băsescu va promulga legea privind salariile

Liderii sindicatelor reprezentative din învăţământ spun că discuţiile cu preşedintele Traian Băsescu, care vor avea loc, vineri, la Cotroceni vor avea ca temă legea privind majorarea salariilor în educaţie şi sunt optimişti că şeful statului va promulga acest act normativ.
Liderul Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, este optimist în ceea ce priveşte promulgarea legii de către preşedintele.
"Sunt convins că preşedintele va înţelege că reformă fără resursă umană nu poate exista în învăţământ", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Aurel Cornea.
La rândul său, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, spune că întâlnirea de vineri de la Cotroceni are ca scop discutarea Strategiei din învăţământ elaborată de comisia prezidenţială şi legea de majorare a salariilor.
"Promulgarea legii este o decizie a preşedintelui, dar, ţinând cont de angajamentele făcute în 2005 de Băsescu, cred că acesta nu se poate dezice şi va promulga legea", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Nistor.
Preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, Cătălin Croitoru, consideră că şeful statului nu are niciun motiv să nu promulge legea privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice.
"Băsescu nu este obligat să o promulge (legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice -n.r.), poate să o trimită din nou în Parlament, dar cred că nu are niciun motiv să nu o promulge", a afirmat Cătălin Croitoru.

Sursa: www.mediafax.ro

Niciun comentariu: