duminică, 26 octombrie 2008

Ecaterina Andronescu: ,,Dacă Guvernul nu aplică legea de majorare a salariilor profesorilor, să lase locul altora''

Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat ca, daca Guvernul nu e capabil sa aplice Legea de majorare a salariilor profesorilor, sa lase locul altora, adaugand ca social-democratii vor folosi "toate mijloacele constitutionale" pentru ca prevederile respective sa fie aplicate, transmite NewsIn. "Daca acest guvern nu este capabil sa aplice aceasta lege trebuie sa lase locul celor care au calificarile necesare ca sa gaseasca resursele necesare si sa aplice legea asa cum a fost ea votata de Parlament. (...) PSD va face toate demersurile necesare in asa fel incat aceasta lege sa fie pusa in practica. Nu excludem niciunul dintre demersurile constitutionale pentru a pune in aplicare legea", a declarat fostul ministru al Educatiei, intr-o conferinta de presa, desi nu a mentionat explicit posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura daca Executivul refuza sa aplice legea.
Andronescu a mai spus ca, in cazul in care Guvernul ar emite o orodonanta de urgenta prin care sa inghete majorarile salariale respective, ar da dovada de lipsa de respect fata de Parlament si un semnal ca legea e respectata doar de unii. "Mi se pare total nepotrivita pentru ca in felul acesta nu mai este respect pentru institutiile tarii. N-am face decat sa ne jucam intre cele doua institutii", a opinat ea.
Andronescu a adaugat ca, asa cum legea este obligatorie pentru cetateni, trebuie sa fie obligatorie si pentru Guvern, in caz contrar s-ar ajunge la situatia in care tara ar deveni neguvernabila.
Sursa: www.ziua.ro

Niciun comentariu: