vineri, 3 octombrie 2008

PRM cere PDL şi PSD să depună o moţiune de cenzură dacă Guvernul nu majorează salariile dascălilor

PRM face apel la PDL şi PSD să depună o moţiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului dacă acesta nu va găsi resurse financiare pentru majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice şi a celorlalte categorii de bugetari, a anunţat, vineri, secretarul general al PRM, Gheorghe Funar.

Gheroghe Funar a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că s-a ajuns "la o anomalie, chiar o mostră de tâmpenie din partea Guvernului" în ceea ce priveşte majorarea salariilor dascălilor.

"În luna ianuarie 2008, Guvernul a venit cu o ordonanţă de urgenţă, nr. 15, care stabilea creşterea salariilor cadrelor didactice. Ordonanţa a ajuns în Parlament sub forma unui proiect de lege, iar parlamentarii au amendat proiectul în privinţa procentului de majorare a salariilor şi s-a stabilit că profesorii beneficiază de o creştere cu 50 la sută", a spus Funar.

El a precizat că Guvernul "îşi dă acum cu stângul în dreptul şi dă încă o mostră de tembelism şi ameninţă că va ataca la Curtea Constituţională propria ordonanţă".

Potrivit lui Funar, PRM susţine majorarea cu 50 la sută a salariilor şi altor categorii de funcţionari publici, cum ar fi medici, funcţionari publici, şi îi susţine şi pe studenţi pentru majorarea burselor.

Salariile trebuie mărite, bani sunt în bugetul statului şi, dacă nu ştiu să gospodărească bugetul pe care îl au la îndemână în interesul cetăţenilor, noi le solicităm să îşi dea demisia. Nu o vor face, dar cred că a sosit momentul şi este foarte potrivit ca PDL sau PSD să introducă o moţiune de cenzură. Noi cei de la PRM îi vom susţine şi să provocăm căderea acestui Guvern. Este păcat să rateze PDL acest moment", a afirmat senatorul PRM.

El a subliniat că există surse "uriaşe" de finanţare pentru creşterile salariale.

În opinia senatorului PRM, Guvernul ar putea face rost de bani în urma rezilierii contractului de privatizare a Petrom, care ar aduce zece miliarde de euro la buget, sau în urma modificării art. 216 din Codul Fiscal, care prevede scutirea de orice obligaţii fiscale de firmele care se ocupă de exportul petrolului şi gazelor naturale.

De asemenea, Funar propune obţinerea de bani prin retragerea trupelor româneşti din Irak, care ar aduce 500 de milioane de dolari la buget, sau perceperea de chirie pentru bazele militare americane din România.

Sursa: www.mediafax.ro

Niciun comentariu: