duminică, 12 octombrie 2008

Drama Laviniei Miloşovici

Fetiţa în vârstă de patru ani a fostei gimnaste olimpice Lavinia Miloșovici a murit, în această dimineaţă, la Spitalul Municipal din Lugoj. Denisa Florentina, născută prematur prin cezariană, pe 20 martie 2004, a fost diagnosticată de către medici cu o afecţiune a Sistemului Nervos Central. Nota pe care fetiţa a primit-o la naştere, pe o scară de 1 la 10 a fost de numai 1, acesta având o greutate de numai 1,1 kilograme. Astfel, părinţii au decis să meargă cu fetiţa la o clinică din China, pentru a urma un tratament de specialitate. La Beijing, micuţa a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, fiind cel mai mic copil care a suferit o astfel de operaţie. După 40 de zile pe care gimnasta şi fetiţa ei le-au petrecut în clinica din Beijing, medicul care a efectuat intervenţia a hotărât că recuperarea "decurge perfect" şi cele două, mamă şi fiică, se pot întoarce acasă.
"Denisa Miloşovici a acceptat transplantul pe 31 iulie, iar operaţia a decurs normal. Acum fetiţa este într-o stare foarte bună. Sperăm ca, în scurt timp, aceasta să se vindece", a precizat, imediat după operaţie, Julia, secretara medicului Huang Hongyun, cel care a făcut intervenţia chirurgicală. Însă, în ciuda optimismului medicilor, starea de sănătate a Denisei a rămas neschimbată.
Fostul director al Spitalului de Copii din Timişoara, Mihai Gafencu, a declarat, azi, pentru Mediafax, că în 2007, când Lavinia şi-a exprimat dorinţa de a o opera pe fetiţă în China, medicii spitalului timişorean i-au recomadat să nu urmeze acest tratament."Cunosc foarte bine cazul fetiţei, ea a fost internată, în urmă cu mai mult timp la Spitalul de Copii pentru că a avut mari probleme. Probleme au apărut încă din perioada de graviditate, iar copilul nu s-a dezvoltat intrauterin. Fetiţa a avut probleme cu dezvoltarea neurospihică. Era un caz foarte grav, iar medicii chiar au încurajat-o pe Lavinia să nu plece în China. Era greu de crezut că se mai poate face ceva, dar nici nu puteam să ne pierdem speranţa", a spus Mihai Gafencu.

Adusă în această dimineață la Spitalul Municipal din Lugoj, fetița nu a mai putut fi salvată.
Sursa: www.evz.ro

Niciun comentariu: