luni, 6 aprilie 2009

Ecaterina Andronescu: Nu suntem de acord să se ia bani de la Educaţie prin rectificarea bugetară

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, astăzi, că nu este de acord cu reducerea fondurilor învăţământului cu 811 milioane de lei la rectificarea bugetară şi a reamintit că doreşte, în continuare, să aplice legea majorării salariale de 50% pentru cadrele didactice.
"Nu suntem de acord cu rectificarea bugetului Educaţiei şi, în acest context, nu putem vorbi despre alte măsuri, respectiv de îngheţarea salariilor sau de reducerea personalului didactic cu 20.000 de salariaţi. Oricum, aceste variante, cât şi rectificarea cu 811 milioane, nu sunt decât o propunere a Ministerului de Finanţe. Practic, nu s-a decis nimic", a subliniat Andronescu.

La întrebarea dacă rectificarea bugetară şi propunerea de îngheţare a salariilor nu înseamnă, implicit, şi faptul că nu se mai aplică legea 221/2008 privind majorarea salarială de 50% pentru cadrele didactice, Andronescu a răspuns că speră, încă, la acordarea majorărilor promise. "Ministerul de Finanţe a făcut doar o propunere, asta nu înseamnă că nu vor mai creşte salariile", explică ministrul.

Reprezentanţii Finanţelor i-au informat, luni, pe sindicaliştii din învăţământ că au de ales între îngheţarea salariilor şi reducerea personalului didactic cu 20.000 de salariaţi, în contextul diminuării bugetului alocat educaţiei cu 811 milioane lei. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a spus că sindicatele nu sunt de acord cu variantele propuse de Guvern. "În aceste condiţii, suspendăm negocierile şi ne pregătim să declanşăm conflictul de muncă", a adăugat el.
Sursa: www.realitatea.net

2 comentarii:

LIVIU MARIAN POP spunea...

E ceea ce eu am scris de duminica pe blog
http://liviumarianpop.blogspot.com/2009/04/4-aprilie-2009-confirmarea-reducerilor.html

Daniel Mălăelea spunea...

Zarurile au fost aruncate. Se va deschide conflictul de interese. Cred ca va fi greva generala.