joi, 2 aprilie 2009

Ecaterina Andronescu despre BAC: Ar fi o greseala sa nu recunosc ca se copiaza la aceste examene

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, ca nu vrea sa faca nici un fel de anunturi privind modul in care se vor desfasura examenele nationale din 2010 pentru ca nu vrea sa ii debusoleze pe cei care sunt evaluati anul acesta, informeaza NewsIn. Totodata, ministrul a vorbit si despre cresterile salariale ale profesorilor. "Zvonurile privind amanarea majorarii salariilor cadrelor didactice pana la sfarsitul anului sunt false si a reiterat ideea ca Legea 221/2008 care prevede cresteri de 50% ar putea fi aplicata", a spus Andronescu. "Voi anunta masurile la care ma gandesc pentru examenele nationale dupa bacalaureatul de anul acesta, pentru ca nu vreau sa ii derutez pe elevii care sunt evaluati anul acesta. Oricum, examenele nationale vor fi integrate intr-o strategie educationala care va pune accentul pe evaluare continua", a precizat Ecaterina Andronescu.
Declaratia ministrului a venit in contextul in care politicienii prezenti au deplans situatia examenelor nationale si in special a bacalaureatului, care ar fi "o ipocrizie", asa cum spune presedintele Comisiei pe Educatie din Senat, Mihai Hardau.
Profesorii ar putea avea un colegiu care sa-i pedepseasca pe cei care permit elevilor sa copieze
Tot joi, Andronescu a declarat ca dascalii ar putea avea un colegiu asemanator cu cel al medicilor, care sa analizeze abaterile de etica profesionala, informeaza Agerpres. Potrivit
ministrului Educatiei, ideea ar putea fi cuprinsa in Legea invatamantului. De asemenea, demnitarul a declarat ca opteaza pentru un tip de evaluare continua, dar pe langa aceasta si pentru o evaluare periodica nationala care sa se repete "cu o anumita periodicitate". "Nu imi doresc ca examenul de bacalaureat sa fie afectat de fenomenul pagubos de copiat. Ar fi o greseala sa nu recunosc ca se copiaza la aceste examene. Sa spun ca fenomenul de copiat este generalizat ar fi la fel de gresit. Trebuie sa eliminam ceea ce este rau acolo unde se produce", a adaugat ministrul.
Aici



Niciun comentariu: