luni, 13 aprilie 2009

De ce doar domnul Bobulescu?

Astazi a avut loc intalnirea dintre liderii nostri si presedintele Băsescu. Nu aşteptam minuni şi totuşi speram ca liderii noştri să ia atitudine. Dumnezeu să-i mai înţeleagă.
,,Presedintele Federatiei Alma Mater, Razvan Bobulescu, a iesit vizibil suparat de la intalnirea sefilor sindicatelor din invatamant cu presedintele Traian Basescu. "Rezultate zero!", astfel a caracterizat Bobulescu discutiile cu Traian Basescu privind posibilitatea cresterii salariilor profesorilor. "Presedintele ne-a informat ca trebuie sa intelegem ca Romania trece printr-o situatie de criza. Salariile raman inghetate anul acesta. In acest context, doamna ministru Andronescu ar trebui sa urmeze exemplul domnului ministru Miclea", a declarat Razvan Bobulescu. Intrebat despre soarta reformei Invatamantului in urma deciziei Guvernului de a nu majora salariile cadrului didactic, Razvan Bobulescu a raspuns scurt: "Totul se duce de rapa".(www.ziua.ro)

10 comentarii:

Liviu spunea...

Dezastru total.

Profesorii, dupa ce s-au lasat dusi cu zaharelul de PSD si PDL si i-au votat, n-au luat nimic. In plus, liderii lor sindicali se comporta de parca ar fi angajatii guvernului.

Asa va trebuie, domnilor - n-am nicio urma de compasiune, va meritati soarta.

Daniel Mălăelea spunea...

Nu pot sa va contrazic. Asa este. Si noi mai formam si caractere.

Lilick Auftakt spunea...

Dar eu nu inteleg. Ce daca s-au dus acolo liderii? Nu mai e valabil referendumul? Stiu ca s-a votat masiv pentru mitinguri, greva... Conteaza aceasta intalnire de azi? Nu se mai tine cont de ce au votat profesorii?

Daniel Mălăelea spunea...

Nu a reiesit peste tot ca se doreste greva. La SIP Sectorul 1 cam un sfert au votat pentru greva.Nu stim rezultatele referendumului la nivel national. Federatiile sindicale au facut demersurile legale pentru deschiderea conflictului de munca. Se va putea ajunge la declansarea grevei generale. Dar profesorii nu sunt deloc incantati de posibilitatea de a nu primi salariul pe o perioada indelungata. Noi nu suntem mineri, soferi, petrolisti, lucratori la metrou sau CFR, ale caror zile de greva sunt nepretuite pentru guvernanti. Pe noi ne lasa sa facem greva si 2 luni pentru ca asa fac economie la buget.

Liviu spunea...

Nu stiu cum se face, dar pe vremea 'odiosului' Tariceanu profesorii nu se sfiau sa protesteze. Au fost si greve, au fost si cunoscutele manifestatii cu pancarte pe care scria 'hotii'.

Nu stiu cum se face ca d-lor au devenit - subit - extrem de intelegatori cu mincinosii care ne guverneaza :)

Poate imi explicati dvs. cum (de)vine asta, ca eu nu inteleg :)

Anonim spunea...

lasitate

Lilick Auftakt spunea...

Profesorii de la Spiru Haret s-au hotarat pentru greva. Se asteapta si celelalte sindicate. Profeorii sunt speriati (cei care sunt) pentru ca ii sperie chiar aumiti lideri sindicali.

LIVIU MARIAN POP spunea...

In ce sens,
angajatii guvernului?

Daniel Mălăelea spunea...

Am experienta catorva greve declarate de ,,Spiru Haret'', dar fara sa fie sustinute in toate scolile. La declaratii ,,Spiru Haret'' sta foarte bine.

Liviu spunea...

@ LIVIU MARIAN POP

Scriam ca liderii sindicali se comporta de parca ar fi angajatii guvernului pentru ca - cel putin in declaratii - ei par mai degraba sa justifice masurile luate la Palatul Victoria (sau la Cotroceni, totuna) decat sa exprime revendicarile membrilor de sindicat.

E perceptia mea, poate ma insel, sau o mai au si altii?

Fenomenul mi se pare generalizat - liderii de sindicat si opozitia sunt ca si inexistenti, societatea zisa civila doarme sau e pe listele PDL etc.

Culmea ca cea mai eficienta opozitie o face acum PSD :)