Crin Antonescu a anunţat că PNL va ataca la Curtea Constituţională legea care prevede scăderea salariilor bugetarilor cu 25%. El a explicat şi de ce întreprinde aceste demers acum după ce legea a fost promulgată. A precizat şi faptul că este invocată încălcarea unui alt articol din Constituţie decât cel care fusese invocat de PSD. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare, dar este de salutat iniţiativa liderilor PNL. Păstrăm în suflete o mică speranţă că nu ni se vor fura banii din salarii. Oricum, ştiu sigur că avocaţii liberali ne vor susţine demersurile de a ataca în justiţie reţinerile ilegale din salariu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Daniel, initiativa PNL este de apreciat, numai ca nu prea poate sa fie pusa in practica acum.
Lg. a fost deja promulgata iar orice sesizare post promulgare este INADMISIBILA in atare conditii. Faptul ca nu s-au respectat cele 48 de ore reprezinta o probabila incalcare ( si nu e singura) a Regulamentului. Dar asta nu se poate ataca la CCR.
Singura solutie este doar ca exceptia respectiva sa fie ridicata in fata instantei de drept comun de catre ORICE bugetar intr-un potential proces cu stattu si, pe cale de consecinta, instanta o sa sesizeze CCR.
VOM TRAI SI VOM VEDEA!
Legea nr. 118/2010 si Legea nr. 119/2010, in MOgabriel teodorescu | 30 Jun 2010 | 17:46Legea nr. 118/2010 si Legea nr. 119/2010 au fost publicate in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 441 din 30 iunie 2010.
Guvernul si-a asumat raspunderea pe Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar in data de 7 iunie 2010, actul normativ fiind ulterior adoptat in data de 15 iunie 2010, prin respingerea motiunii de cenzura depuse in momentul asumarii.
Curtea Constitutionala s-a pronuntat pe 25 iunie cu privire la constitutionalitatea celor doua acte normative, decizand ca diminuarea pensiilor cu 15% este neconstitutionala.
...
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=131184
Nu, nu PNL trebuie sa ia atitudine! Ci noi, toti, trebuie sa luam atitudine! Dar, parca ne place asa, ca observ ca nimeni nu se rascoala! De unde atata obedienta?
Cora, noi suntem mici, iar sindicatele sunt inexistente. Partidele din Opozitie pot sa ne ajute. Stiu ca esti din Bucuresti. Ce ai zice daca te-as invita sa faci parte din organizatia pe care o conduc in cadrul PNL Sector 5?
Conform constitutiei, asta ar fi procedura in cazul de fata:
ARTICOLUL 147
(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
Deci, daca se admite sesizarea in cauza, prevederea respectiva este suspendata, nu abrogata. Intrebarea este ce se va intampla daca CC nu admite obiectia de neconstitutionalitate:
1. Reducerea salariilor se va face de la 1 iulie ca si cum nimic nu s-ar fi intaplat?
2. Reducerea salariilor se face pe perioada de dinainte si de dupa judecarea obiectiei PNL iar perioada in care CC judeca prevederea respectiva, salariile sunt calculate normal?
Legea este promulgata si publicata in MO. In mod normal, ea intra in vigoare:
-fie la 3 zile de la publicare in MO daca nu exista o prevedere expresa in acest sens
-fie conform textului legii, dac aceasta contine o prevedere de tipul celor afirmate mai sus
Daniel, ceea ce spuneam pe 30.06.2010 s-a confirmat.
CCR a respins astazi sesizarea PNL ca ... INADMISIBILA...
Trimiteți un comentariu