vineri, 18 iunie 2010

Guvern fără UDMR

În cazul în care PNL va fi la guvernare în 2012 ar trebui să formeze Executivul fără sprijinul UDMR, care a "şantajat mai mult sau mai puţin" guvernele din care a făcut parte din 1996 şi până în prezent, a declarat senatorul liberal Puiu Haşotti.
"Din punctul meu de vedere, dacă în 2012 PNL ar fi la guvernare, una dintre condiţii trebuie să fie fără UDMR, format din domni absolut respectabili, din nişte oameni foarte buni profesionişti, oameni care şi-au ţinut cuvântul atunci când l-au dat, dar nu prea este în regulă ca din 1996 până acum UDMR să fie în permanenţă la guvernare şi să şantajeze mai mult sau mai puţin toate guvernele în care a fost", a declarat Haşotti. Acesta a luat atitudine şi în legătură cu predarea istoriei şi geografiei în limba maghiară.
"Ar fi bine să ştiţi că manualele de istorie şi de geografie prin care urmează să înveţe copiii maghiari sunt altfel redactate decât manualele de istorie şi geografie ale copiilor români. Nu sunt traduse manualele, sunt alte manuale. Toate toponimele, nume de munţi, râuri, oraşe ş.a.m.d. şi toată onomastica, numele de persoane, sunt în limba maghiară, nici cel puţin nu se scrie denumirea românească în paranteze. Adică este Kolozsvar, nu este Cluj-Napoca, este Istvan Nagy, nu este Ştefan cel Mare Nu pot accepta în ruptul capului aşa ceva. Nu pot accepta ca un cetăţean român de origine etnică maghiară să vină în Bucureşti sau în Constanţa să se afle pe strada Ştefan cel Mare şi să nu ştie cine a fost Ştefan cel Mare", a susţinut Haşotti, care a calificat această decizie ca un atentat la interesul naţional şi principalul vinovat este PDL.
Sursa: www.antena3.ro
Era şi timpul ca politicienii români să priceapă că, în politică, UDMR practică cea mai veche meserie din lume. Până acum a fost când cu unii, când cu alţii şi ar mai ţine-o aşa în continuare, dacă s-ar mai putea. De putut, eu sunt convins că băieţii pot, dar bine ar fi să nu li se mai facă oferte. Mă bucur că Puiu Haşotti nu a uitat nici faptul că a fost cândva profesor.

3 comentarii:

Unu'faraunsfert spunea...

Sunt intru totul de acord cu eliminarea pentru totdeauna din guvernul Romaniei a udmr-istilor. Si-au facut destul de cap si nu au facut nimic pentru tara.

Lilick Auftakt spunea...

Nu e de ajuns. PNL ar trebui sa aiba de acum mesaj pentru votantii maghiari, care sunt in mare parte pensionarii...

Anonim spunea...

Subscriu. Dar nu inteleg cum de o uniune etnica are atata influenta politica; daca e partid, ma intreb daca criteriul etnic nu e nitel cam anticonstitutional - eu, de nationalitate romana, as avea voie sa ma inscriu?