marți, 29 iunie 2010

Examenul de bacalaureat se desfăşoară normal?

Reprezentanţii MECTS declară că examenul de bacalaureat se desfăşoară normal. Toţi ştim însă că este ,,normalitatea'' din fiecare an.  Se perpetuează aceleaşi practici pe care presa şi forumurile le-au tot prezentat . Eu nu înţeleg de ce nu se schimbă nimic, deşi inspectorii şcolari şi funcţionarii din minister s-au tot schimbat în ultimii ani. Aceşti oameni vin din sistem şi sunt sigur că ştiu cum stau lucrurile în sistemul de învăţământ şi cum se desfăşoară aceste examene. De ce nu are nimeni curajul să încerce să rupă pisica în două?

8 comentarii:

Anonim spunea...

aaaaaaaaa..... pentru ca s-ar face prea multa mizerie? pentru ca s-ar vedea cat de proasta este intr-adevar romania deoarece promovabilitatea ar fi sub 10% pe tara? poate ca dumneavoastra nu v-ar pasa daca mult mai multi decat acum ar da si de 5 ore bacalaureatul si tot nu l-ar lua, dar altora nu le place atata risipa. de exemplu la mine la clasa eram 31 de elevi in clasa si erau doar 4 foi de examen in plus in caz ca se gresea sau se anula vreo lucrare. si chiar si ciornele au fost cam 37-38 pentru toti elevii. aproximativ 7 elevi au dat la istorie si au avut nevoie de 2 ciorne asa ca supravehetorii au trebuit sa mearga prin sali vecine sa faca rost de inca 2-3 ciorne.

Anonim spunea...

de 5 ori*

Anonim spunea...

Mi se pare ca examenul este destul de strict . Adica eu l-am dat la matematica si nu ne-am putut nici macar misca . Asta in conditiile in care eu dupa ce termin liceu nu mai folosesc matematica in nici un moment al existentei mele. Nu sistemele de evaluare ale educatiei sunt defecte, ci tot sistemul de admitere la liceu si la facultate . Cel mai bun sistem de educatie este cel englez si american , unde elevii isi selecteaza cursurile si sunt evaluati si recompensati in domeniile care si le-au ales .


Claudiu Gabriel Duta

Burciu Ramona spunea...

Normal? In 90% din cazuri s-a copiat pe rupte. Nu s-a copiat in liceele unde se dorea schimbarea directorilor si trebuia gasit nod in papura. Tocmai acolo bacul a fost strict si acolo au fost "descoperite" cazuri de copiat.
La Colegiul Cosbuc s-au strans cate 500 mii de copil. Unii (cei care au invatat) nu au vrut sa dea banii si au izbucnit certuri intre cei care au mituit pe asistenti si cei care nu au dat spaga.
Profesorii asistenti au renuntat la greva preferand sa tina de 6 elevilor care copiaza contra taxei de 50 ron copil.
Doar un Sindicat (al tinerilor profesori) a facut greva restul au mimat-o.

Daniel Mălăelea spunea...

Ramona, si noi, cei de la Sindicatul Inv Preuniv Sector 1(FSLI) am facut greva. Numai ca noi nu am dorit sa facem rau copiilor si am incheiat mediile. Multi profesori nu participa la examenul de bacalaureat. Au preferat sa stea acasa, chiar daca au buzunarele mai goale.

Ramona Burciu spunea...

Daniel,
Se intelege de aici ca profesorii de la sindicatul tinerilor au dorit raul copiilor. Eu ma voi alatura lor pentru ca m am saturat sa platesc cotizatii unor sindicate care nu apara oamenii si sunt intelese cu directorii, inspectoratul si ministerul.

Daniel Mălăelea spunea...

Nu vrei sa vii si in Organizatia cadrelor didactice liberale-PNL Sector 5? Avem obiective ambitioase si avem nevoie de oameni puternici, curajosi.

Anonim spunea...

Bacul = Frauda
Romania = Iad
Iad = PD-L
PD-L = Apocalipsa