sâmbătă, 19 iunie 2010

Dacă ne întoarcem la practicile acelor vremuri, de ce l-aţi mai împuşcat pe Ceauşescu?

Din toamnă, Ministerul Agriculturii vrea să îi scoată pe elevi la cules de mere, struguri sau cartofi. Astfel, copiii din marele oraşe vor putea face cunoştinţă cu "munca de la ţară".

"În special copiii din mediul urban nu mai au acest contact cu agricultura, cu producţia agricolă. Trebuie să vadă exact cum se produc fructele, care sunt avantajele unei vieţi sănătoase", a declarat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. Primăriile vor trebui să acopere costul deplasărilor din bugetul alocat programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli.
În proiectul, deocamdată blocat în Camera Deputaţilor, se prevede ca pe lângă lapte şi corn, fiecare elev să primească zilnic şi câte un măr. În actul normativ se mai spune că elevii vor fi puşi la muncă, dar vor participa şi la concursuri tematice cu premii şi vor primi broşuri din care vor putea afla beneficiile consumului de fructe şi legume proaspete.
Sursa: www.realitatea.net
 De când decide Ministerul Agriculturii ce trebuie să facă elevii? Elevii trebuie să meargă la şcoală ca să înveţe. Agricultura trebuie practicată de către ţărani. Dar aceştia trebuie sprijiniţi, stimulaţi de către Ministerul Agriculturii. Ştie cineva cine este ministrul care răspunde de agricultură în România?  De fapt, de toate ministerele se ocupă Traian Băsescu şi de aceea şi merge România mai mult înapoi decât înainte. Niciodată în Guvernul României nu a existat un haos mai mare decât acum. Toţi miniştrii vorbesc despre orice altceva, numai despre ceea ce ar trebui chiar ei să facă nu vorbeşte nimeni. Se spune în popor că la învăţământ şi la fotbal se pricepe toată lumea. Zicala se confirmă în cazul miniştrilor noştri doar în legătură cu învăţământul. Toţi se îngrămădesc să-l lase pe domnul Funeriu fără obiectul muncii şi îşi dau cu părerea despre schimbările care ar trebui să se producă în sistemul de învăţământ.

2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Poate il vedem pe Funeriu prin porumb, sa dea exemplu... Cred ca o sa mor de ras. :))

acuvio spunea...

Pe vremea lui Ceauşescu toată lumea participa la strângerea recoltei, nici o clipă nu se punea problema eficienţei, cât ajungea să coste un bob de fasole strâns manual, nu conta!
Cu statutul de elev, licean, student am participat anual la "practica agricolă de toamnă", amintirile sunt frumoase dar dacă eficienţi nu prea am fost, nici cu partea educativă nu cred că şi-au atins scopul.
Toate generaţiile de elevi au măturat şi strâns gunoiul prin parcuri "în scop educativ" şi nu se cunoaşte nici o schimbare de mentalitate, gunoiul este la fel!
Deci ar fi foarte frumos ca elevii să participe din nou la recoltarea legumelor şi fructelor... din Turcia, că pe la noi nici pentru "educaţie" nu cred că mai sunt!