joi, 26 martie 2009

Sindicaliştii din învăţământ se iau la harţă acuzându-se reciproc de jocuri politice

*Secretarul general FSLI îi cere lui Marius Nistor să aleagă între PSD şi mişcarea sindicală. În replică, Marius Nistor, le transmite celorlalte federaţii să se uite la insignele politice purtate de foştii lor lideri.

Sindicaliştii din învăţământ au lăsat la o parte revendicările comune privind majorările salariale şi păstrarea sporurilor pentru dascăli, acuzându-se reciproc că fac jocuri politice. Nemulţumiţi de faptul că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, l-a invitat la discuţiile de săptămâna trecută privind descentralizarea doar pe reprezentantul Federaţiei „Spiru Haret” (FSH), Marius Nistor, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) au anunţat, ieri, că vor încheia dialogul cu Ministerul Educaţiei (MECI), cerând ca instituţia să-şi reconsidere poziţia faţă de toţi partenerii sociali.„CNSLR Frăţia are un acord cu PSD semnat în precampanie iar domnul Nistor e vicepreşedintele confederaţiei. Trebuie să decidă dacă e cu PSD-ul sau cu mişcarea sindicală. Aşa, noi stăm să negociem ca să ne trezim apoi că ei nu mai semnează contractul colectiv de muncă”, ne-aspus Liviu Pop, secretarul general al FSLI.

Cele două federaţii reclamă şi faptul că în timpul ultimei discuţii pe tema descentralizării ce a avut loc la sediul MECI, reprezentantul "Spiru Haret" s-a retras de la negocieri spre sfârşitul discuţiei, "în urma unui telefon primit cu câteva minute înainte ca delegaţia FSH să solicite o audienţă ministrului Educaţiei". De cealaltă parte, Marius Nistor spune că nu are absolut nici o legătură cu PSD-ul şi îi îndeamnă pe colegii din celelalte federaţii să se uite cu atenţie la insignele politice pe care le poartă foştii lor lideri, declarând că în cursul zile de azi va face o declaraţie oficială prin care va răspunde acuzaţiilor.

Sursa: www.gandul.info

Niciun comentariu: