marți, 3 martie 2009

Parlamentarii nu sunt de acord cu reducerea numărului de ore obligatorii de sport la liceu

Parlamentarii nu sunt de acord cu intenţia ministrului Educaţiei de a reduce numărul de ore obligatorii de sport, de la două, la una, după cum prevede un proiect prezentat în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare pentru învăţământ.
Potrivit proiectului, liceenii ar putea avea, de la anul, numai o oră obligatorie de sport pe săptămână, iar programa şcolară va fi redusă la 30 de ore pe săptămână.
"Nu am redus numărul de ore de sport, ci am regândit programa pentru acest domeniu, astfel încât elevii să aibă o oră obligatorie, şi încă două incluse în activităţi extracurriculare. Elevii vor putea alege să intre în echipe de fotbal, baschet şi aşa mai departe. Profesorii de sport vor trebui să-i convingă pe elevi să facă aceste activităţi extracurriculare, pentru că vor fi plătiţi pentru ele", a precizat ministrul Educaţiei.
Reprezentanţii Camerei Deputaţilor s-au arătat nemulţumiţi de această decizie, motivând prin faptul că fără obligativitatea unui număr de ore, elevii nu vor veni voluntar la activităţile extracurriculare.
Despre reducerea numărului total de ore la liceu, ministrul a explicat că acest proces face parte dintr-unul mai amplu, de modificare a întregii programe şcolare. "În prezent elevii de liceu stau mult prea multe ore la şcoală, este extrem de obositor pentru ei, motiv pentru care, pentru eficientizarea procesului de educaţie, vor reduce numărul de ore la 30. După aceea vom trece la modificarea programei şcolare pentru crearea de competenţe", a explicat Andronescu.
Sursa: www.realitatea.ro

Niciun comentariu: