luni, 9 martie 2009

PNL ia în calcul depunerea unei moţiuni simple pe educaţie

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a anunţat astăzi că, în cadrul conducerii partidului, a existat o discuţie "de principiu" despre iniţierea unei moţiuni simple pe educaţie, dar o decizie clară va fi luată într-un viitor Birou Politic Central.
"Acest subiect (al măsurilor luate în educaţie - n.r.) ne îngrijorează. Astăzi am avut o discuţie de principiu legată chiar de posibilitatea depunerii unei moţiuni simple pe educaţie. Atât pot să vă spun, în acest moment nu s-a luat o hotărâre", a precizat el.

La rândul său, deputatul PNL Alina Gorghiu a prezentat, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru abuzuri, o petiţie care va fi depusă de un grup de profesori de istorie din ţară. "Istoria a fost ştearsă pur şi simplu din orarul elevilor de clasa a XII-a, la puţin timp după ce orele de educaţie fizică, dirigenţie şi limbă străină au fost scoase din programa obligatorie. Potrivit Ordinului nr. 3310 al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, din 2 martie 2009, istoria nu se mai găseşte în aria curriculară de la învăţământul pentru ciclul superior al liceului, filiera tehnologică", a precizat ea, adăugând că, drept urmare, în aproximativ 80% din învăţământul liceal românesc nu se va mai studia istoria în clasa a XII-a.
Sursa: www.realitatea.ro

Niciun comentariu: