luni, 9 martie 2009

Dascălii trebuie să urmărească tot ce fac elevii şi să le spună părinţilor, potrivit unui proiect iniţiat de Ministerul Educaţiei

Profesorii vor avea un carneţel în care vor nota, după ore, ce a făcut fiecare elev la clasă. Apoi îi vor anunţa pe părinţii ai căror copii au făcut prostii sau au început să dea înapoi la învăţătură. Aşa se va întâmpla dacă se va aproba proiectul iniţiat de ministerul educaţiei.

Ministrul Educaţiei spune că doreşte să creeze o legătură trainică şi aproape zilnică între profesori şi părinţi.

"La fiecare oră, după fiecare disciplină, dascălii să îşi noteze dacă elevul a fost activ sau dimpotrivă ", spune Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei.

Profesorii spun însă că nu vor să se transforme şi în paznic. "Nu există timpul necesar într-o pauză de zece minute să notezi", spune Maria Mărăcineanu, profesor de limba română.

Nici elevii nu sunt încântaţi de propunere. "Nu mi-ar plăcea să ştie părintele că am întârziat la oră sau nu am ştiut lecţia, se mai întâmplă", spune Elena Rusu, elevă.

Ministrul Educaţiei şi-ar dori, de asemenea, ca profesorii să trimită observaţiile pe mail, ca în Occident. Dascălii spun însă că nu le plăteşte nimeni internetul acasă, iar în laboratorul de la şcoală ar fi prea mare aglomeraţie. "Suntem 80 de profi la şcoală, să trimitem în fiecare zi mailuri?", se întreabă retoric Adrian Enache, profesor de matematică.

Ministrul Educaţiei va discuta proiectul cu colegii din Parlament.

Sursa: www.realitatea.ro

Un comentariu:

tony spunea...

alta aberatie!