duminică, 15 martie 2009

COMUNICAT DE PRESĂ

Parlamentul României
Camera Deputaţilor
Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal

Comunicat de presă

Deputatul PNL Alina Gorghiu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai sindicatelor profesorilor pentru a dezbate noile Ordine trasate de ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, privind reducerea orelor de istorie, limbă modernă şi educaţie fizică şi sport din aria curriculară obligatorie.

Reamintim că, potrivit Ordinului nr. 3310 al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, din 2 martie 2009, în aproximativ 60% dintre liceele din România nu se va mai studia istoria în clasa a XII-a. Măsura a venit după ce orele de educaţie fizică şi sport, precum şi cele de limbă străină, au fost scoase şi ele din programa obligatorie.

„Ordinele emise de doamna ministru dovedesc lipsa unei strategii unitare privind sistemul de învăţământ preuniversitar. Încă de la începutul mandatului său, acţiunile doamnei Andronescu au dovedit incompetenţa şi incoerenţa Guvernului Boc în a gestiona procesul de reformă în educaţie”, a declarat Alina Gorghiu, la finalul întâlnirii cu profesorii.

Şedinţa de lucru a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni, în prezenţa reprezentanţilor sindicatelor profesorilor, printre care Doina Lecca - profesor de limba şi literatura română, Viorel Răducu - profesor de istorie, Sorin Dragne - profesor de educaţie fizică şi sport, Adrian Drăguşanu - doctor în istorie, Daniel Mălăelea – profesor de istorie.

Bucureşti,
15 martie 2009

Niciun comentariu: