marți, 22 mai 2012

Propuneri de amendamente la LEN

       Ştiu că mai este mult timp până atunci şi că sunt alte probleme care trebuie să fie rezolvate cât mai urgent, dar cred că, până la începutul noului an şcolar, trebuie modificat art. 361, alin. 3, punctele b) şi c). 
        b) măsura introducerii clasei a IX-a în învăţământul gimnazial intră în vigoare începând cu generaţia de elevi care începe clasa a V-a în anul şcolar 2011-2012
     c) examenul de bacalaureat se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generaţia de elevi care începe clasa a IX-a în anul şcolar 2012-2013
         Atât trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, cât şi trecerea la bacalaureatul cu probe transdisciplinare urmează să se producă începând cu anul şcolar 2015-2016. Cred că elevii care vor intra în clasa a IX-a, în acest an şcolar, ar trebui să ştie, de la începutul liceului, ce urmează să li se întâmple la sfârşitul acestuia.

6 comentarii:

Un prof care avea o alta idee despre dvoastra! spunea...

Ce va framnata atat domnule Malaimare clasa a IX a ca sa treaca la liceu, va e frica de numarul de ore pe care il veti avea, ca veti ramane cu clase mai putine si nu veti mai avea catedre? De ce nu va ganditi si la bietii copii, care nu trebuie sa faca neaparat 12 clase ca sa fie someri! Dupa 16 ani pot fi incadrati sau urma o scoala de ucenici sau una profesionala! Vad ca aveti idei comuniste si asta ma ingrijoreaza!A plecat Funeriu si-a venit Malaelea sa ne dea lectii!

Daniel Mălăelea spunea...

Malaimare este un actor exceptional. Malaele este un alt actor de geniu. Eu sunt un profesor de liceu care de 15 ani slujeste Scoala romaneasca. degeaba vreti sa ma enervati, pentru ca nu ma enervez usor. eu sunt singurul profesor titular de istorie din colegiul in care predau, asa ca nu imi este teama de faptul ca raman fara catedra. Pur si simplu, nu avem de ce sa schimbam structura sistemului de invatamant preuniversitar. Aproape toate masurile luate de pedelisti au avut ca obiectiv reducerea cheltuielilor bugetare, fara sa-i intereseze nimic altceva. Invatamantul obligatoriu este doar de 10 clase. Cine nu vrea sa mearga mai departe, nu merge.

Daniel Mălăelea spunea...

Pe Funeriu ar trebui sa-l onoreze comparatia cu mine. El are doar 11 clase facute in Romania, pe cand eu am 10 ani facuti numai la facultate.

Tot cel care va aprecia odata! spunea...

Lauda de sine... nu miroase-a bine!Puteti sa aveti 100 de ani de facultate, pentru mine ramaneti, "un mic profesoras surescitat", in rest doar intalniri de partid si atat! Inteleg ca daca nu ai spate politic nu reusesti nicicum, insa ideile d-voastra sunt fara vlaga si-ar denatura si mai mult invatamantul asta mioritic haituit de toata clasa politica!In curand nu va mai ramane nimic, decat politica si voi, iar noi... pe undeva pe-acolo!
Sanatate si s-avem detoate!

Anonim spunea...

unui 'profesor " cu alte idei ( portocalii ) :

- ati citit legea educatiei ?
- eu am copilul in clasa a v-a , in lege se sustine ceva ( legat de curriculum ) , in realitate este altceva ;asa ceva , intr-o tara normala , ar insemna raspundere penala , procese in civil si despagubiri uriase , din partea scolii ;
- asemeni domniei tale , in scoala despre care vorbesc , toti gandesc portocaliu si nu au citit legea educatiei .

daca ati fi profesor , v-as da afara pe loc .

cosmin

Daniel Mălăelea spunea...

Imi pare rau ca v-am dezamagit si va multumesc pentru faptul ca, odata,poate cu mult timp in urma, m-ati apreciat. Intotdeauna m-am zbatut pentru breasla careia -i apartin. Niciodata nu am tradat pe nimeni si am facut tot ceea ce am considerat ca este bine pentru oamenii care mi-au acordat increderea. Eu nu am avut pe nimeni in spate si poate ca de aceea am si razbit foarte greu. Si eu va doresc toate cele bune.