luni, 21 mai 2012

Liviu, suntem alături de tine!

         Prima dată m-am întâlnit cu Liviu prin 2007, dar, îmi era, deja, aproape de suflet, din discuţiile pe care le purtam pe blogul său şi pe forumul edu.ro. El m-a sfătuit să îmi fac blog şi, de la el, am învăţat multe lucruri despre activitatea de lider sindical, deşi eram mai vechi în mişcarea sindicală. Mi-a plăcut la el, mult de tot, dăruirea, implicarea totală, căldura sufletească pe care o degajă. M-am străduit, ani întregi, să-i dau o mână de ajutor pe blog, forumuri, în greaua misiune pe care o avea de a păstra încrederea în mişcarea sindicală. Am dus multe bătălii online alături de Liviu şi, chiar dacă nu le-am câştigat pe toate, eu ştiu că am făcut tot ceea ce se putea face pentru a-l ajuta pe bunul meu prieten. 
       Au trecut anii şi de voie, de nevoie, eu m-am mai îndepărtat de mişcarea sindicală, dar am rămas mereu aproape de colegii de breaslă. Am continuat să lupt, de pe alte baricade, pentru drepturile salariaţilor din învăţământ. Drumurile mele s-au intersectat de multe ori, în ultimii 2 ani, cu cele ale lui Liviu. Ne-am reîntâlnit la mitinguri, pichetări, demonstraţii, studiouri de televiziune. El a rămas, în tot acest timp, prietenul meu.   
      Niciodată nu am încetat să cred că noi, salariaţii din sistemul de învăţământ, îi datorăm enorm acestui om. El a ştiut să ne păstreze intacte speranţele într-un viitor mai bun şi ne-a redat încrederea, pierdută mult prea uşor, în liderii de sindicat. Mă bucur că Liviu este acum ministrul educaţiei. Sunt sigur că are nevoie de noi şi nu voi pregeta să-i dau o mână de ajutor. Sunt sigur că el va face tot ceea ce se va putea face pentru însănătoşirea sistemului de învăţământ românesc. De aceea, îi rog pe toţi prietenii mei şi pe prietenii lui, mulţi dintre ei sunt aceiaşi, să rămână alături de el şi să-i dea o mână de ajutor. El are nevoie de încrederea noastră şi sunt sigur că putem să facem multe lucruri bune împreună. Succes, Liviu şi, orice ar fi, sa ştii că suntem, mulţi, alături de tine!

3 comentarii:

stefania spunea...

Ai dreptate,spiritul de echipa este foarte important in raport cu schimbarile mai mult sau mai putin previzibile. Ar trebui sa lasam frustrarile si conflictele dintre noi si sa ne solidarizam in jurul acestui om pentru a reda demnitatea scolii si a personalului ei si pentru a recastiga respectul elevilor si parintilor. Sa nu uitam asa repede sfidarile si intimidarile la care am fost supusi de regimul portocaliu. Insa pentru asta nu este suficient sa ne bazam numai pe Liviu Pop. Ci fiecare dintre noi trebuie sa nu mai inchidem ochii la ce se intampla neprofesional sau ilegal in scoala si sa prindem curaj pentru a corecta aceste aspecte.

dobrionsindi spunea...

DA- suntem alaturi de oamenii tineri, dornici sa faca ceva bun, curajosi si cunoscatori ai problemelor din invatamantul romanesc; DA- le acordam credit si ajutor celor ce VOR SA FACA MAI MULT decat predecesorii lor;
DA- mergem pe mana tinerilor ca Dl POP LIVIU si -i sprijinim cu totata convingerea ca lucrurile se vor indrepta

Carina spunea...

Imi doresc din tot sufletul (si simt ca nu ma insel) ca dl Ministru Pop Liviu Marian sa nu ne dezamageasca.
Eu sunt mama unui copil care practica inot de performanta la Colegiul Emil Racovita din Bucuresti(clasa cu profil sportiv-vocational inot). Din momentul aparitiei Ordinului 5568/2011 nu mai ne este permis transferul la alte cluburi. Copiii care dau anul acesta examen ptr cl-a 9-a (inclusiv INOT)li s-a pus in vedere ca "cine este legitimat la alt club,sa plece din scoala " sau sa semneze invoirea de a se legitima CNER).ESTE O NEDREPTATE !!!!! Toate celelalte clase, din anii precedenti (cl.9,cl.X,cl XI si cl XII...au in clasa sportivi legitimati ..si la alte cluburi. De ce trebuie ca din anul 2012 sa asistam la plansete,la contestatii pe la Inspectorat,pe la Minister..cu rugamintea de a ni se permite legitimarea la alt club si ramanerea in clasa sportiva a acestui colegiu? Dna Director HUSTEA Marcela da din umeri..si atat.! Dorim ABROGAREA ORDINULUI 5568/2011 ,infiintarea clasei de sport-MOZAIC unde sa poata invata (ca si pana acum) copii care practica Inotul fiind legitimati si la alte cluburi.De aceea va rog din suflet,daca putem, haideti sa-i ajutam pe acesti copii si sa le cream conditiile acestea de a invata ,intrucat conditiile unde fac inot...lasa oricum de dorit (Bazinul Lia Manoliu,un bazin vechi,murdar,cu rugina,cu apa tulbure si rece (mereu copiii sunt raciti),fara prize la vestiarele fetelor..etc. Va rog mult haideti sa incercam sa miscam rotita !!!!