miercuri, 5 octombrie 2011

Se întâmplă în România! Cadou de Ziua Mondială a Educaţiei pentru un coleg de breaslă!

ŞCOALA CU CLASELE I-VIII PESAC
JUDEŢUL TIMIŞ
TEL/FAX: 0256382617


DECIZIA NR. 229
DIN 05.10.2011
  
Profesor Todorescu Silvia, director al Şcolii cu clasele I-VIII Pesac, numită prin Dispoziţia I.Ş.J. nr. 405/105 din 23.08.2011:
- Având în vedere sesizarea cu nr. 3101/06.09.2011 din partea autorităţii locale, reprezentate de domnul primar Toma Cornel;
- Având în vedere raportul Comisiei de cercetare disciplinară, numit în Consiliul de Administraţie întrunit în data de 08.09.2011, prin decizia nr. 57 din 08.09.2011;
- Având în vedere articolele 233 alin. 2, art. 234 alin. 5 lit. c), art. 273 alin. 3, art. 280 alin. 1 şi 2 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările în vigoare, în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar;
  
DECIDE:
  
Art. 1. Prin activităţile desfăşurate pe blogul personal „Castelul de nisip”, prin conţinutul articolelor sesizate în adresa primăriei nr. 3101/06.09.2011 şi prin publicarea unor poze cu caracter obscen la articolele „Povestea curului”, „Criza alimentară nu va veni în România” şi „Atacurile erau necesare”, Consiliul de Administraţie în şedinţa din 03.10.2011, a hotărât că au fost încălcate articolele 233 alin. 2, art. 234 alin. 5 lit. c), art. 273 alin. 3, art. 280 alin. 1 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările în vigoare şi conform art. 280 alin. 2 a dispus aplicarea sancţiunii disciplinare „desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă" a domnului prof. STOICA ADRIAN;

Art. 2. Apărarea domnului prof. Stoica Adrian nu a putut contesta încălcarea cu vinovăţie a îndatoririlor ce-i revin şi încălcarea normelor de comportare care dăunează interesului învăţământului şi prestigiului şcolii prin activităţile desfăşurate de domnul prof. Stoica Adrian pe blogul personal la articolele mai sus amintite;

Art. 3. Cadrul didactic sancţionat are dreptul de a contesta decizia de sancţionare în termen de 15 zile de la primirea acesteia, la Colegiul de Disciplină de pe lângă Inspectoratul Şcolar Timiş;

Art. 4. Prezenta decizie se comunică Inspectoratului Şcolar Timiş, autoritatea care a decis încadrarea domnului profesor Stoica Adrian ca titular al Şcolii cu clasele I-VIII Pesac;

Art. 5. Şcoala cu clasele I-VIII Pesac va aduce la îndeplinire prevederile prezentei decizii, iar secretarul unităţii va face comunicarea persoanei în cauză.

DIRECTOR,
PROF. TODORESCU SILVIA
Am primit un exemplar în data de 05.10.2011
aici

15 comentarii:

loredana spunea...

se tem de un blog??

Daniel Mălăelea spunea...

HAbar nu am daca deciyia este intemeiata. Nu-l cunosc pe domnul Stoica. S-ar putea ca domnul primar sa fie liberal ca si mine. Ma gandesc ca bloggerii chiar pot sa reprezinte o forta teribila, daca s-a ajuns la desfacerea contractului de munca pentru articolele de pe blog. Inseamna ca le este frica.

ADRIAN spunea...

Si asta ramane asa???
A fost atentionat in scris vreodata sau decizia vine hodoronc tronc? Ce anume s-a incalcat ca n-am inteles prea bine?

ADRIAN spunea...

Contestarea desfacerii contractului de munca la o comisie de disciplina ?
Pai asta e de fapt un subiect de tribunal si de abuz. Cum e chestia aia cu preavizul .. alte chestii legate de dreptul muncii?
.... nu mai am cuvinte ....

Daniel Mălăelea spunea...

Adrian, sunt frant de oboseala. Am avut multe ore si apoi am corectat peste 100 de teste initiale. Nu am citit nici eu prea bine articolele de pe blog. Dar aceasta a fost abaterea disciplinara. Cred ca bloggerii nu ar trebui sa ramana indiferenti.

LIVIU MARIAN POP spunea...

e simplu..domnul profesor trebuie sa ceara sprijinl sindicatli judetean...este o speta noua si cred ca este putin pripita si gresita decizia...daca este membru FSLi cu cea mai mare placere pot sa beneficieze de asisteta din partea noastra

Daniel Mălăelea spunea...

Imi place sa cred ca domnul Adrian Stoica nu va lasa lucrurile asa. E un abuz incredibil si trebuie sa primeasca o replica pe masura. Sper ca liderii de sindicat si politicienii care inca apara dreptatea nu-l vor lasa singur pe domnul Adrian Stoica.

Adrian Stoica spunea...

LIVIU MARIAN POP: Situatia mea este urmatoarea: In scoala mea nu exista organizatie FSLI. Am cerut sa ader la FSLI liderului unei scoli vecine. El mi-a dat o adeziune, am dus-o la secretariat, de acolo mi-a spus ca a luat la cunostinta si nu are ce face cu ea, si sa-i trimita liderul respectiv contul FSLI. Am vb cu liderul si am considerat problema rezolvata. Dar abia ieri a trimis contul si azi am vb cu secretara si mi-a spus ca salariile au fost deja calculate si nu a virat banii in niciun cont, deoarece nu primit contul in timp util.
Dniel Malaelea: parerea mea e ca, dimpotriva, nu le e frica. Da, am scris articole foarte deranjante, dar nu acelea la care se refera ei. Nu din cauza unui porc care seamana cu un penis, sau invers, sunt dat afara din invatamant, ci din alte cauze. Eu asa consider. Nu pot sa comentez acum pe cine cred eu ca am deranjat, dar pot sa spun ca domnul inspector general a fost prezent la scoala noastra - desi e o scoala mica si nu foarte aproape de oras - la deschiderea anului scolar, iar sesizarea primariei e de cu o saptamana in urma.
Din partea media nu am nicio speranta, cel putin din partea mainstreamului. Pentru ca, de fapt, nu sunt un "subiect": cand 2000 de oameni de la Nokia isi pierd locurile de munca, pe cine mai intereseaza ca acest lucru i se intampla si unui profesor care "si-a facut-o cu mana lui".
Cu politicienii m-am lamurit de anul trecut: era in discutie reducerea salariilor si am scris mailuri (pe adresele de pe situl camerei) unor fosti colegi: Ovidiu Gant (FDGR), coleg de grupa, apoi Ovidiu Gondor (PDL) - el a fost mai mare -, precum si Alin Popoviciu - deputatul colegiului, cerandu-le sa-si asculte constiinta atunci cand vor vota, si sa-mi raspunda ... evident, nu am primit niciun reply. Si-apoi, cine sa ma ajute? PD-L, categoric, nu ... din motive care sunt mai mult decat evidente citind blogul. PSD? Pai, totul a pornit de la o asa-zisa sesizare de la un primar PSD. Liberalii? Liberalii au avut parte de multe critici destul de acide. Si-apoi, de liberali - nu, nu de liberali, ci de PNL - ma despart credinta religioasa (la mine lipseste - de fapt unul dintre articole e antireligios) si atitudinea antimonarhica.
Poate ca vor fi bloggeri care vor semnala subiectul ... si? E o chestie de justitie, si justitia nu se face pe bloguri.
Parerea mea este ca, la comisia inspectoratului nu voi obtine nimic, iar in justitie va dura. Si, intre timp, se pot intampla multe. Asta e ideea, acum se pune in aplicare asta, iar mai tarziu, cand, probabil, voi castiga ... poate nu va mai fi scoala, poate ca nu va mai fi cazul ... chestii din astea, precum banii castigati in instanta si care se vor plati la Sfantu-Asteapta.
Asta e strategia lor, si asta ma face sa fiu destul de sceptic ... asa sunt eu. In curand, foarte probabil, nu voi mai fi la catedra. Asta este ...

Daniel Mălăelea spunea...

Ceea ce i se intampla domnului Stoica este un efect al descentralizarii. Despre efecte pozitive nu vom avea ocazii sa vorbim. Despre cele negative abia am inceput. Vor mai fi astfel de cazuri.

Nicu spunea...

Da,decizia este clar un abuz.
Stoica va castiga cu siguranta in instanta in vreo 2-3 luni.Eu as cere daune morale de vreo 100 de mii de euro.Sa-i ussture sufletul

Nicu spunea...

Acum am vazut.Daniel,primarul localitatii este de la USL.Ce parere ai?

Daniel Mălăelea spunea...

Am scris intr-un comentariu anterior ca s-ar putea sa fie primar liberal, dar nu ma pot abtine sa nu iau atitudine. Ce pot sa spun? Sper ca un astfel de tiran nu va mai candida la alegerile rmatoare din partea USL. Ce vina am eu ca sunt atatia politicieni incorecti? AR trebui sa fim mai atenti atunci cand votam .

Adrian Stoica spunea...

Primarul a candidat si a fost ales din parte PSD, atat pot spune. Acum, de si cum mai e, nu stiu.

Dragos Dinca spunea...

Caz tipic pentru a scapa de un "neadaptat" al sistemului ... Se cauta, inventeaza niste motive si urmeaza doi ani de procese pentru ca omul sa anuleze decizia. In tot acest timp directorul scolii sta linistit... in doi ani s-ar putea sa pateasca si el acelasi lucru.

Daniel Mălăelea spunea...

Dragos, pare incredibil un astfel de caz.Si totusi, colegului Adrian Stoica i s-a desfacut contractul de munca, pentru ca primarului nu i-au convenit materialele postate pe blog.