luni, 3 octombrie 2011

Doamna Andronescu, nici măcar elevii care au picat la examenul de bacalaureat nu sunt de acord cu proiectul dv!

       Mihaela P. este unul dintre cei mai buni elevi pe care i-am avut în 15 ani de carieră didactică. Acest copil minunat, cu suflet de poet şi înclinaţii certe spre discipline umaniste, a fost orientat greşit spre o clasă cu profil matematică-informatică şi astfel a avut ghinionul să rateze ambele sesiuni ale examenului de bacalaureat. Îmi este drag acest copil şi voi fi mereu cu sufletul alături de el. Sunt mândru că am avut o astfel de elevă.
      Fruntea sus, Mihaela! Eu şi ceilalţi profesori din Colegiul Tehnic Media suntem alături de tine. Întotdeauna vei avea posibilitatea de a-ţi exprima gândurile pe blogul meu. Sunt convins că la anul vei reuşi să promovezi examenul de bacalaureat şi apoi vei merge la facultate. La Jurnalism? 
     ,,Învatamantul romanesc...de la prost la si mai prost. O sa ajungem de rasul tuturor. După ce ca totul este o harababura totala, vrem sa facem tampenii si mai mari. Cu toate ca am picat bacalaureatul si mi-ar fi prins bine sa se fi aprobat acea lege, nu sunt de acord. De ce e obligatoriu sa se mearga la facultate? Scrie undeva ca toti trebuie sa ajunga la facultate? Haideti sa fim seriosi, acum câţiva ani de zile facultate faceau doar cei care intr-adevar meritau, nu ca acum, când toti sunt la facultate. Se dau bani, se trec examene, se iau diplome, si cand colo, nimeni nu stie nimic. Nu trebuie sa facem doar de dragul de a face. O mare tampenie! Nu sunt de acord. Nici gand! Nu am luat acum, incercam data viitoare, dupa aceea mergem linistiti la ce facultate vrem. Asa e corect, asa e normal, asa trebuie sa ramana! Invatamantul romanesc poate fi descris, simplu, intr-un singur cuvant "jale"! După ce ca intre profilul de real sau tehnic si cel de uman este o diferenta imensa (la real si tehnic se da materie din 4 ani+aceleasi subiecte la romana ca la uman (la uman 5-6 ore/sapt, la noi maximum 3), la uman se da geografie-care nu are nicio legatura si istorie dintr-un singur an, cu toate ca in locul geografiei care nu are niciun rost, normal ar fi sa se dea o limba straina, deoarece asta le este specializarea,dar oricum nimic nu are logica in invatamantul nostru), mai vrem si facultate fara bacalaureat :)). Ajungem de rasul lumii!''

11 comentarii:

Anonim spunea...

Va multumesc din suflet pt cuvintele spuse,sincer..? mi-ati ridicat moralul,dupa c azi n-am facut nimic altceva decat sa plang de ciuda,deoarece in loc sa merg la facultate,am stat acasa.Ma bucur enorm si parca prind curaj cand vad ca am aproape oameni care nu ma judeca din cauza nereusitei.Va multumesc din tot sufletul.Si da,la jurnalism sau litere mi-am dorit din totdeauna sa merg,dar daca luam in toamna,sansa de a da la jurnalism nu mai exista,deoarece nu mai erau locuri. Si acum as vrea daca se poate sa va intreb ceva...la premierea sefilor de promotie,pe langa diploma am primit si o excursie de 6 zile la Viena,o excursie pe care o asteptam cu nerabdare,deoarece niciodata nu mi-am permis asa ceva,iar acum...din cauza faptului ca am picat examenul de bacalaureat,m-am cam pedepsit singura,mi-am impus sa nu ma duc,chiar daca-mi doresc,dar am impresia ca nu o merit.Fratele meu mi-a facut inscrierea fara sa stiu,toti insista sa ma duc,dar sunt dezorientata..nu stiu ce sa fac...dvs sincer,dar va rog foarte sincer,ce ati face?o merit sau nu?...Inca odata va multumesc din suflet pt cuvintele spuse,ati reusit sa ma faceti sa-mi sterg lacrimile si sa zambesc.Va multumesc.Mihaela

Daniel Mălăelea spunea...

Mihaela, eu am discutat prea putin cu tine intre 4 ochi.Noi am schimbat opinii despre scoala, despre profesori, despre elevi mai mult pe Facebook si pe blog. Am o incredere nemarginita in tine si stiu ca o sa reusesti sa faci multe lucruri in viata. Vina ta pentru nereusita la examenul de bacalaureat este foarte mica. In mod normal, tu nu trebuia sa fii eleva la mate-info. Tu ai suflet de umanist. Si eu era sa trec prin ceea ce ai trecut tu. In Gorjul natal, cel mai bun liceu inainte de 1989 era Liceul Economic. Eu am mers acolo pentru ca era o concurenta puternica si intrau doar cei mai buni elevi din judet. Dar acolo se pregateau viitorii studenti pentru facultatile de stiinte economice. Prin clasa a 11-a, atunci cand ma chinuiam cu matematica, mi-am dat seama ca locul meu nu era acolo si, de aceea, dupa bacalaureat am urmat Istorie si Drept, in timp ce majoritatea colegilor a mers la Stiinte economice.
Cum sa nu mergi in excursie? Mergi si bucura-te de frumusetile altora, daca de ale noastre s-a ales praful.

Anonim spunea...

Va multumesc pentru sfat!Cred ca o sa ma duc,astfel le-as face si o bucurie alor mei.
Sunt constienta ca am facut alegerea gresita cu liceul...imi doream enorm profilul de filologie,dar dintr-o ambitie absurda am ales un liceu cu renume,unde mi-erea imposibil sa dau la filologie,deoarece se dadea admitere la franceza si astfel,de dragul liceului am ales mate-info.Din primul semestru de a 9-a mi-am dorit sa ma mut in alt liceu,dar ai mei n-au fost de acord pana in momentul in care am refuzat sa mai ma duc la scoala,dar in clasa a 11-a sem II,era prea tarziu sa-mi mai schimb profilul,iar matematica imi devenise chiar foarte draga,in primul semestru de a 11-a,ajunsesem sa iau nota 10 la cea mai exigenta profesoara din liceu.Am fost mai mandra ca niciodata,doar eu si inca un coleg aveam aceste note.Din clasa a 9-a in fiecare an faceam pregatire cu cei mai mici decat mine,ii ajutam fara nicio pretentie,iar in clasa a 12-a,din pacate am avut o doamna profesoara care se apuca de un exercitiu si pe la jumatatea lui ajungeam la discutii despre Monica Columbeanu sau despre ce a mai facut fiica dansei la gradinita,iar situatia financiara nu mi-a permis sa fac meditatii,am incercat sa invat de una singura tot anul,dar n-a fost de ajuns...Dar anul asta o sa fie bine,o sa incerc sa ma angajez si astfel sa-mi pot plati meditatiile,iar in vara sa fiu in sfarsit fericita si mandra de mine.
Intr-adevar,nu am avut ocazia sa vorbim intre 4 ochi,si sincer imi pare rau,dar va multumesc ca de fiecare data m-ati ascultat si mi-ati dat sfaturi chiar si asa pe blog sau facebook.Din pacate,putini profesori fac acest lucru.
Imi cer scuze ca iar am vorbit mai mult decat ar trebui.
O seara buna! Mihaela

Daniel Mălăelea spunea...

Mihaela, poti sa scrii cat vrei pe blogul meu. Chiar trebuie sa-ti dezvolti scrisul, daca vrei sa ajungi o buna jurnalista. Te rog sa scrii cu diacritice si fara graba, pe cat posibil, cu respectarea regulilor ortografice. De acum incolo, straduieste-te sa intri in pielea unui jurnalist adevarat.

Anca Naciu spunea...

Mihaela draga, desi nu te cunosc (poate te cunosc dinn vedere dar nu fac legatura dintre nume si figura) , ma impresioneaza extraordinar framantarea ta din cauza nereusitei la bac . S-a intamplat ...dar stii ceva ? Sa dea Dumnezeu ca in viata ta , acesta sa fie singurul necaz!!!! Bacalaureatul o sa il iei cu siguranta si peste ani, cand iti vei aminti acest esec si toata framantarea si suferinta ta , iti va parea rau si vei intelege ca nu este chiar asa o NENOROCIRE.Cum am spus mai sus, Doamne fereste de alte nenorociri. La anul pe vremea aceasta , ai sa vezi cat vei fi de fericita!!!!!!
Sa nu indraznesti ,sa nu te duci la Viena !!!! Sa te duci si sa te bucuri de tot ce vei vedea si o sa te intorci mult mai bogata sufleteste !!! Astept impresii de la Viena......
Te imbratisez cu tot dragul si simpatia si ....capul sus si tot inainte cu optimism si sanatate !!!!

Daniel Mălăelea spunea...

Doamna Naciu, Mihaela este un copil minunat. A fost cea mai buna eleva din colegiul nostru anul acesta.As vrea sa o cunoasteti si sigur o veti indragi. Are un suflet deosebit si are nevoie de multi prieteni...adevarati. Sunt convins ca ne va face o vizita si o voi aduce eu la dv.

Anca Naciu spunea...

De abia astept sa o cunosc!! Dupa ce se intoarce de la Viena , ca vreau sa sper ca se va duce in excursie!!!

Daniel Mălăelea spunea...

Se duce cu siguranta. Dar nu e convinsa ca merita acest premiu. Il merita pentru eforturile depuse in anii de liceu. Vina pentru nereusita la matematica este si a profesorilor.

Nicu spunea...

E usor sa dai vina pe profesor.Daca sustinea examenul la istorie,nu lua si tu erai fostul profesor,tot asa spuneai?

Daniel Mălăelea spunea...

Nicu, vorbesti in necunostinta de cauza. Mihaela a fost o eleva deosebita. A terminat ca sefa de promotie. Eu am preluat ceea ce spunea despre profesoara ei. Si mai cred ca au gresit acei profesori care au consiliat-o atunci cand a decis sa mearga la mate-info. Eu imi fac cu prisosinta datoria ca profesor de istorie. Am un colectiv de clasa a 11-a, care va sustine in 2013 examen de bacalaureat la istorie. Deja le-am prezentat tipuri de subiecte si am inceput sa le rezolvam.

Anonim spunea...

Am fost in clasa cu Mihaela si da sunt de acord cu ce spune ti a fost un elev foarte bun si desi nu am fost bune prietene mi a placut la ea ambitia pe care o are si sufletul..e o fata minunata si merita sa ia bac-ul am picat si eu in vara si stiu cate nelinisti ai in suflet si cate framantari te macina..o inteleg perfect si nu o sa o uit cand sau afisat rezultatele la prima sesiune cum plangea si nimeni si nimic nu o linistea :( dar o sa o sustinem incontinuare pentru ca sunt sigura ca nu va rata sansa de a intra la facultate in anul acesta la bac!! un asemenea om ca ea trebuie sa mearga inainte pentru ca are de aratat multe Miki mergi inainte si fi optimista