sâmbătă, 19 februarie 2011

19 februarie 2011, Palatul Parlamentului-,,Nu lăsa violenţa să conducă familia ta!''

      ''Cele mai multe acte de violenţă care se întâmplă împotriva copiilor sunt înfăptuite chiar din cercul lor de prieteni şi cunoscuţi şi cel mai grav este atunci când se întâmplă din partea rudelor şi îngrijitorilor. Violenţa în cadrul instituţional este un subiect atât de delicat prin gravitatea fenomenului. Trebuie să înţelegem că aceste evenimente neplăcute care marchează societatea românească în 2011 trebuie privite foarte atent, trebuie studiate şi stârpite. Nu cred că trebuie să avem un comportament de acceptare în faţa acestor fenomene'', a spus Alina Gorghiu la dezbaterea ''Nu lăsa violenţa să conducă familia ta!'', pe care a organizat-o la Palatul Parlamentului.             
     Evenimentul a reunit la aceeaşi masă reputaţi psihologi specializaţi în psihologie infantilă, părinţi, directori, profesori, reprezentanţi ai Poliţiei locale, ai Poliţiei de proximitate şi ai organizaţiilor neguvernamentale. Au fost identificate patru cazuri edificatoare, în urma cărora s-a decis ca patru elevi, care au avut episoade de violenţă în şcoală, să beneficieze de consiliere psihologică gratuită şi de monitorizare atentă din partea specialiştilor.










2 comentarii:

alina gorghiu spunea...

Daniel, multumim pentru selectia celor 4 cazuri de elevi care vor beneficia de terapie gratuita!!!

Daniel Mălăelea spunea...

Alina, ma bucur pentru ca acesti copilasi au acum o sansa in plus. Si asta ti se datoreaza tie. Eu iti multumesc pentru ca esti alaturi de oamenii de la catedra. De multe ori, noi suntem singuri.