marți, 11 mai 2010

Profesorii, nemulţumiţi de înlocuirea istoriei cu geografia la bacalaureat

Asociaţia Profesorilor de Istorie din România consideră că statutul istoriei ca obiect de studiu este călcat în picioare în Legea Educaţiei, fiind înlocuită cu geografia la examenul de bacalaureat la profilul uman şi cere Parlamentului să revină asupra deciziei.

Profesorii de istorie sunt nemulţumiţi de prevederea din proiectul Legii Educaţiei Naţionale potrivit căreia istoria este înlocuită cu geografia la examenul de bacalaureat, considerând că decizia a fost luată fără o argumentare logică, prin care elevii vor fi lipsiţi de cunoaşterea propriei istorii.
Astfel, biroul de Conducere al Asociaţiei Profesorilor de Istorie din România (APIR-Clio) solicită factorilor responsabili din cadrul celor două camere ale Parlamentului României şi Ministerului Educaţiei să revină asupra deciziei şi să promoveze istoria ca obiect obligatoriu la examenul de bacalaureat la profilul uman.
"Profund îngrijoraţi de diminuarea constantă a rolului istoriei ca obiect de învăţământ în educaţia generaţiei tinere, vă invităm să reflectaţi la importanţa studiului istoriei - realizarea unei surse de coeziune socială, oferă repere morale şi identitare în absenţa cărora nici o societate nu poate progresa. Nici una dintre statele membre ale Uniunii Europene nu a abdicat vreodată de la valorile sale definitorii, dar, mai ales, a căutat modalităţi de a le asocia identităţii europene aflată astăzi în plină edificare, în cadrul marii familii europene", spun reprezentanţii Asociaţiei profesorilor de istorie din România.
Sursa: www.realitatea.net

2 comentarii:

Anonim spunea...

ISI BAT JOC DE NOI. Profil Megatronica si sunt pus sa aleg intre Chimie, Fizica si Biologie. Am facut 4 ani de zile Tehnologie la greu pentru ce? Am ales Biologie ca nu am avut incotro...

Daniel Mălăelea spunea...

Va fi si mai rau la anul. Iti imagineyi cum ar fi daca ai da o proba scrisa cu subiecte din fizica, biologie, chimie sau din istorie, filosofie, economie, psihologie. Macar acum alegi o disciplina. La anul o proba va fi din mai multe discipline.