luni, 3 mai 2010

Viitor de aur şcoala noastră are!

Profesorii şi educatorii din comuna braşoveană Fundata fac de două luni muncă voluntară. Pentru că la cele două şcoli locale sunt înmatriculaţi prea puţini copii, primăria a primit bani cât să ajungă pentru plata salariilor în primele două luni ale anului. În aceste condiţii, dascălii sunt disperaţi şi ameninţă că vor ieşi în stradă. Autorităţile locale încearcă să găsească banii necesari. Primăria a primit 180.000 de lei la capitolul învăţământ şi a cheltuit deja banii în primele două luni şi singura variantă ar fi comasarea. 
"Am convenit la găsirea unei soluţii prin subvenţionarea acestor cheltuieli prin bugetul de intervenţii al ministerului Învăţământului" a spus primarul comunei Fundata, Florin Pâtea.   
"Sper ca în vară cele două unităţi şcolare Şirnea şi Fundata să devină o singură unitate. În condiţiile în care au o medie de 3,7 elevi per angajat", a explicat inspectorul şef al ISJ Braşov, Dorel Agache. 
În comuna Fundata sunt peste 60 de elevi şi de preşcolari şi 20 de profesori şi educatori. Ei activează în două şcoli din sate diferite ale comunei.
Mai devreme sau mai târziu multe din şcolile din România vor ajunge în această situaţie. Finanţarea în funcţie de elev va face ca banii pentru salarii să fie insuficienţi mai ales acolo unde există numeroşi profesori cu vechime mare şi cu gradul didactic I .

Niciun comentariu: