joi, 27 mai 2010

E ruşinos faptul că MECTS foloseşte elevii în războiul cu sindicatele din învăţământ

„Consiliul Naţional al Elevilor din România îşi exprimă dezacordul faţă de îngrădirea dreptului la educaţie al elevilor, ca urmare a deciziei sindicatelor din învăţământ de a suspenda susţinerea examenelor de Bacalaureat. Încheierea situaţiei şcolare şi susţinerea examenului de Bacalaureat reprezintă un proces firesc al actului educaţional la care elevii au dreptul în virtutea dreptului garantat prin Constituţie, acela la educaţie.Considerăm că şantajul sindicatelor, cadrelor didactice, de a refuza participarea la examenul de Bacalaureat este un act josnic, iar elevii sunt folosiţi, fără acordul lor, ca masă de manipulare pentru rezolvarea unor probleme salariale. Întrucât legea presupune ca sindicatele, în caz de grevă, să asigure o treime din personal minima funcţionare a activităţilor educative, solicităm ca organizaţiile sindicale să asigure numărul necesar de cadre didactice pentru desfăşurarea probelor de Bacalaureat, respectiv pentru repartizarea la liceu a absolvenţilor de clasa a VIII-a.CNE îşi anunţă intenţia de a organiza marşuri de protest în data de 1 iunie în toată ţara prin care să solicite respectarea dreptului la educaţie."

Pe cine reprezintă CNE? Eu cred că în niciun caz pe elevi, ci mai degrabă pe cei din MECTS. Art. 45 din Constituţia României prevede dreptul la grevă, iar art.42 precizează faptul că munca forţată este interzisă. Nu ne poate nimeni obliga să renunţăm la drepturile noastre salariale şi nici la dreptul de a declanşa grevă.

6 comentarii:

Shadow spunea...

Pai vezi cine e "sefa" acolo. Si daca e o pdlaca eventual cu post de "bugetara" sa nu te mai mire nimic.
De ce nu face doamna treaba "gratis"? Nu o sa-ti spuna nimeni. Asa ca "incercare".

stefania spunea...

...si uite asa se vor obisnui cu manipularea....

Anonim spunea...

Am o propunere...toti acesti vajnici PSEUDO..aparatori ai plebei educationale , acesti lideri infiniti si ipocriti sa ne arate fluturasul de salariu pe luna mai. Pariu ca...la foarte multi ...da multi tare nu asa...chiar si...n o sa fie nici o ora neplatita...NU VOR PARTICIPA LA GREVA DESI HAMAIE DE RASUNA MAHALAUA!...TRUST ME!

Anonim spunea...

L am vazut pe nea Nistor lideru lu Peste la TV si ce crezi....avea ditamai telefonu de 20 milioane Bravos stimabile...la mai mare...!! Blestemul tarii asteia din pacate e faptul ca toti cei ce latra pe margine acum AR PROCEDA EXACT CUM O FAC CEI CE NE CONDUC ACUM...care au latrat si ei candva si s acum cu ciolanu n dinti . IPOCRIZIA, HOTIA, lenea si prostia sufoca Romania !!

KQQ spunea...

Cata vreme nu exista un articol de lege care sa spuna clar ca repetentia e posibila si ca urmare a grevei cadrelor didactice:
-elevii vor fi folositi ca scut in razboiul minister-sindicate
-directorii vor putea incheia mediile, desi e un abuz; De ce? Deoarece, neavand voie sa faca greva, ei trebuie sa faca tot posibilul sa incheie anul scolar. Daca ar exista un articol de felul celui care zic, directorii ar putea, legal, sa se solidarizeze cu grevistii fara sa riste plangere penala din partea inspectorului scolar general, fapt ca atrage dupa sine suspendarea din functie.

KQQ spunea...

Si inca ceva. Funeriu ar trebui dat in judecata pentru insulta adusa cadrelor didactice pe un post public de televiziune. Nu sunt de acord cu greva, dar nici cu un comportament de o aroganta iesita din comun.