luni, 31 mai 2010

Ce mai scrie ,,oficiosul''?

Ce poate să scrie? Îşi bate joc de profesorii care au acceptat să participe la proba de competenţe de astăzi. Redau un fragment din articolul ,,Profesorii vor şi grevă, şi banii pentru bac''.

Şi la grevă, şi cu buzunarele mai pline

„Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale în cele 1.419 centre de examen din ţară. Inspectorii generali şcolari au raportat că toate dificultăţile din ultimele zile au fost rezolvate (...) Toţi profesorii care doresc să participe la grevă au fost înlocuiţi, astfel că ei pot să-şi exercite dreptul legal de a participa la protest”, a anunţat, ieri, ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.

E drept că o parte dintre inspectori au fost nevoiţi să-i înlocuiască pe dascălii de specialitate chiar şi cu angajaţi din rândul personalului auxiliar - bibliotecari sau laboranţi - pentru ca Bacul să nu fie afectat.

Au fost însă doar câteva situaţii de acest gen, deoarece mare parte dintre profesorii de limbi străine au acceptat să participe la examen şi să-şi amâne cu o zi participarea la grevă.

Motivul: reprezentanţii Ministerului Educaţiei le-au promis sume cuprinse între 275 şi 600 de lei pentru a intra în sălile de examen, deşi supraveghetorii de la probele anterioare - cea de competenţe lingvistice în limba română şi cea de competenţe digitale - nu au primit niciun leu.

Faptul că banii i-au motivat pe dascăli să intre la examen este confirmat atât de unii dintre inspectorii şcolari, cât şi de directorii unor unităţi de învăţământ.

„Profesorii de la mine s-au hotârât târziu. Abia la mijlocul săptămânii trecute au devenit mai radicali să facă grevă. (...) Mulţi dintre profesorii de la liceul nostru vor participa ca supraveghetori la probele scrise de luni (azi - n.r.), primesc bani şi apoi, de marţi, intră în grevă”, a explicat Mihai Alexandru, directorul Colegiului Naţional „Cantemir Vodă”, din Capitală.

Acesta a avut de furcă cu organizarea Bacului, cu atât mai mult cu cât 80% dintre dascălii din instituţia pe care o conduce au ales greva. „Vom desfăşura probele doar cu profesorii care nu sunt în grevă. De marţi, avem nevoie doar de comisia de şapte oameni şi cu mine, opt”, a completat directorul.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ce ieftini mai suntem mai fratele meu...pentru ....intre 275 si 600 lei stam si capra !!...ne o dau si prin....si prin...Ce mi e o tarfa de pe centura....ce mi e profesorimea romana! Au pastrat asta cu 2 covrigi ca asul din maneca....si masa de babe reciclate; de neveste trecute inselate cu cate 2-3 amante de sotii potenti.. financiar :)....de alcoolici ratati...de tineri incapabili de altceva ...si cu asta am cuprins cam 99 %...masa asta a pus botu!! RUSINE!! MI E SILA!

Anonim spunea...

Astept sa ma injurati...sa ma contraziceti....ati dovedi ca v a mai ramas o urma...ca o amprenta pe un pahar..o urma de coloana vertebrala!

Daniel Mălăelea spunea...

Tapelea, te rog frumos sa te potolesti. E un avertisment.