duminică, 23 mai 2010

Am fost o zi pe post de educatoare

Ieri, împreună cu soţia mea şi încă o educatoare, 5 părinţi şi 42 de copilasş am fost într-o excursie de o zi cu autocarul la Mănăstirea Ghighiu şi la salina de la Slănic Prahova. M-am întors frânt de oboseală. Astăzi am dormit  toată ziua şi cred că îmi mai trebuie încă 2 zile ca să mă refac. Mi-am dat seama că o educatoare, chiar şi la începutul carierei, merită un salariu mult mai mare decât cel de 650 de lei pe care îl primeşte soţia mea. Ministrul Funeriu ar trebui să înţeleagă că dragostea pentru copii şi dorinţa de a-i ajuta să crească frumos nu sunt suficiente argumente pentru ca tinerele să-şi dorească să devină educatoare. 



5 comentarii:

A spunea...

E deschisă salina? Auzisem că ar fi închisă...

Daniel Mălăelea spunea...

Este chiar foarte vizitata. Erau si multi straini.

acuvio spunea...

Să vezi ce o să mai înţeleagă acum Funeriu când Dl. Traian Băsescu în "noul costum" trece la Reforma Statului!!!
Ne plângem că de 20 de ani nu a existat decât JAF? Avem averi ale direcţilor şi indirecţilor din politic făcute prin munca lor cinstită şi afaceri cu statul Suedez? Gata facem ordine, începem cu pensionarii şi bugetarii!

Ana spunea...

Eu am avut nesansa sa gasesc salina inchisa,tare mult s-au suaparat elevii mei Si eu

Anca Naciu spunea...

M-a impresionat articolul dumneavoastra ! Intr-adevar munca unei educatoare si a invatatoarei a fost una neremunerata corect in toate timpurile. Dupa parinti ,rolul cel mai important in educatia copilului o are educatoarea si apoi invatatoarea. Este trist ca foarte putini oameni realizeaza lucrul acesta . Nu ma refer la guvernanti care de multe ori se pare ca ca nici nu au trecut prin scoala , nu au nici macar experienta de scolar . Cel putin asta se vede dupa legile care se dau .
In general oamenii gandesc ca daca stai la gradinita patru ore sau 6 ore sau la scoala patru ore , inseamna ca nu faci nimic. Putini realizeaza ce efort psihic si nervos inseamna aceste ore.
Oare cati dinttre tineri se reintorc peste ani sa isi vada educatoarea , sa ii sarute mana , pentru ca ea , educatoarea a
pus umarul la cei 7 ani de acasa ai copilului?! Sau cati realizeaza importanta invatatorului care ii pune copilului creionul in mana?
Mamici , bunici si tatici nu uitati ca educatoarea copilului dumneavoastra este mama copilului in orele pe care acesta le petrece la gradinita , este cea care are grija sa se spele copilul dumneavoastra pe maini , sa manance , sa doarma , sa nu raceasca ,sa nu se loveasca , in timp ce dumneavoastra parintii stati linistiti la serviciu. Educatoarea este cea care il invata pe copilul dumneavoastra sa spuna TE ROG si MULTUMESC ,BUNA ZIUA si LA REVEDERE!!!! Sigur ca nu vreau sa minimalizez rolul dumneavoastra al parintilor, dar faptul ca cineva zi de zi la gradi le aminteste cu multa caldura si rabdare copiilor dumneavoastra aceste lucruri , este extraordinar!!!
Nu mai pun la socoteala si faptul ca educatoarea este cea care ii deschide ochii copilului asupra animalelor , florilor si copacilor , pasarelelor...
Cu amintirea foarte vie a educatoarei mele , a educatoarelor copiilor mei si pentru toate educatoarele pe care le cunosc si pe care nu le cunosc inchei spunand SARUT MANA si MULTUMESC DOAMNA EDUCATOARE!!!!!
Iar pe dumneavoastra dragi parinti , va rog sa ii invatati pe copii sa nu isi uite educatoarele si sa le caute peste ani cu o vorba buna si eventual un buchet de flori drept multumire . Nici nu stiti ce inseamna asta pentru DOAMNA EDUCATOARE, un sentiment ce nu poate fi platit cu tot aurul din lume.