luni, 31 mai 2010

Alo, acolo e Casa de nebuni?

În 2011 salariile bugetarilor ar putea scădea cu 30 - 50%, anunţă ministrul Muncii, Mihai Şeitan. Anunţul vine în contradicţie cu ceea ce declara premierul Emil Boc duminică. Potrivit premierului, măsurile luate de Guvern privind reducerea cu 25% a salariilor angajaţilor din sectorul bugetar şi cu 15% a pensiilor sunt temporare şi este posibil ca, dacă situaţia economică se îmbunătăţeşte, bugetarilor să le fie înapoiaţi banii.
Sursa: www.antena3.ro
E clar faptul că nu ne mai putem înţelege. Nici ei nu se mai înţeleg unii cu alţii. Suntem toţi nebuni? Sau doar unii mai suntem încă sănătoşi. Alo, Casa de nebuni? Păstraţi-ne şi nouă câteva locuri!

10 comentarii:

turisticus spunea...

Domnul Malaelea, la d-voastra in liceu se sustin competentele?

Daniel Mălăelea spunea...

DA. Jumatate dintre cei care participa sunt pensionari si suplinitori de la noi, iar ceilalti sunt adusi din alte unitati scolare. Dar nu se sustine nicio ora de curs.

turisticus spunea...

Trist, se pare ca peste tot se dau competentele.
Oare ce se va intampla peste o saptamana cand ar trebui incheiate mediile celor de-a XII, conditie fara de care nu se pot prezenta la examenele de bac?

Crăciun Florin spunea...

Ntz, Daniele. Reducerile de acest an vor arăta care este bugetul „sustenabil” pentru salarii și pensii. Așa că, pentru anul 2011 se prevede ca bugetul să fie construit după cum arată ciuntit cu tăierile din acest an. Doar în ipoteza în care economia va crește cor crește pensiile și salariile bugetarilor prin alte acte normative. Boc nu a spus nici un cuvânt despre înapoierea banilor luați (!), așa cum se practică în alte țări. Este o amputare definitivă a veniturilor salariaților și bugetarilor și de aceea eu, de ex., voi ataca, inclusiv la CC actele normative ale lui Boc. Ar trebui să o faceți și voi. Apropo, în proiectele de acte normative nu este prevăzut nici un articol care să prevadă că după 31.12.2010 (așa-zisul termen de aplicare a amputărilor) se revine la normal !

Anonim spunea...

gresiti. domnul livescu si domnul popeanga nu sunt suplinitori din cate stiu eu. si nu au fost doar ei la scoala pentru supraveghere.

acuvio spunea...

Curtea Constituţională. Sună frumos. Dar are bube. Are judecători români şi numiţi politic.
Avocatul Poporului o să-şi facă datoria de a contesta aceste legi nepopulare precum şi opoziţia parlamentară cum a mai fost şi cu alte legi sau ordonanţe.
Legile vor rămâne şi se vor aplica!

Daniel Mălăelea spunea...

Nu gresesc in ceea ce il priveste pe domnul Livescu. Este un fost profesor foarte bun, dar acum este pensionar.

KQQ spunea...

Sunt şanse ca clasa politică a ţării să devină casă de nebuni. Semnalele: acţiunile nu tocmai coerente ale opoziţiei. Adică să te cerţi că faci / nu faci alianţă PNL-PSD e total nepotrivit. Ori se acţionează concertat împotriva actualului guvern, ori nu, dar nu să se certe partidele de opoziţie între ele.

Un lucru e clar. FUNERIU VA TREBUI PURECAT pentru a vedea dacă şi în ce măsură a acţionat legal. Mă refer la Bac deoarece, în ceea ce priveşte anul şcolar, legislaţia e suficient de ambiguă ca să poată forţa directorii să-l încheie

Mie îmi ridică anumite semne de întrebare SIGURANŢA cu care acţionează. Nici margaun ministru nu a lucrat cu atâta sânge rece şi atâta siguranţă ca acesta

KQQ spunea...

Off-topic. Poate ar fi bine sa se introduca optiunea editarii mesajelor si dupa ce au fost postate, pentru a putea fi corectate inainte de a fi citite de toti

Zbanghia Zbanghy spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.