miercuri, 23 septembrie 2009

Vom avea directori noi?

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vrea ca începând cu luna octombrie, toate şcolile să-şi desemneze noi consilii de administraţie şi să organizeze concursuri pentru posturile de director.

Toate şcolile din România vor avea începând cu luna viitoare noi directori. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru Gândul că pregăteşte o metodologie pentru aplicarea noii legi a Educaţiei, astfel încât, peste două săptămâni, toate unităţile de învăţământ să organizeze concursuri pentru funcţiile de directori. Pentru aceasta, şcolile vor trebui să-şi desemneze, mai întâi, noi consilii de administraţie ce vor fi constituite, în proporţie a câte o treime, din profesori, părinţi şi reprezentanţi ai primăriilor. Totodată, cei care vor candida la fotoliul de şef al şcolii vor fi nevoiţi să renunţe la funcţiile politice pe care le deţin.

Măsura luată de şefa învăţământului anulează, astfel, ordinul pe care l-a transmis săptămâna trecută în teritoriu, prin care stabilea că directorii de şcoli vor fi desemnaţi prin delegaţie de Ministerul Educaţiei. Ordin, care, de altfel, nu poate fi aplicat întrucât a fost blocat de Camera Deputaţilor. "Nu mai este nevoie să retrag ordinul, întrucât nu a primit avizul de la Camera Deputaţilor, conform procedurii. Acum lucrăm la noua metodologie care va fi gata în două săptămâni, astfel încât să aplicăm cât mai repede prevederile noii legi", ne-a precizat Ecaterina Andronescu.

Sursa: www.gandul.info

Se anunţă vremuri noi. La vremuri noi, tot ei?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Numai naivii isi pot inchipui ca se anunta vremuri noi....asa cum in alte vremuri si au inchipuit ca vor avea salarii de colonel...capitan si ini final n au nici cat un racan ! :) Evident ca....tot ei! Pana iese PNL ul n ai nici o sansa....sau...cine stie !! :) Poate ai intors armele ca la 23 august

Daniel Mălăelea spunea...

Prietene, ce treaba am eu cu functia de director? E prea putin pentru mine.
In legatura cu salariul, fiind baiat destept, am gradatie de merit si gradul I, asa ca am macar salariul unui locotenent.