duminică, 14 iunie 2009

Primul război mondial(II)

Cu elevul Ciorcilă m-am întâlnit în metrou cam la un an după ce a absolvit liceul. Era bucuros că mă vede şi mi-a spus următoarele cuvinte: ,,Vă mulţumesc că m-aţi trecut la istorie, dar nu meritam.''
Au trecut vreo 8 ani de atunci şi acum câteva săptămâni ne-am reîntâlnit în Pajura. I-am spus că încă mai păstrez o celebră lucrare de control a lui şi i-am cerut permisiunea pentru a o publica pe blog. Unul dintre subiectele lucrării era ,,Participarea României la Primul Război Mondial''.

,,În noaptea de 14 spre 15 august 1916, trupele române erau gata de război; trupele noastre erau conduse de Ceauşescu care era mai pregătit ca niciodată şi era într-o formă fizică excelentă.
Elena Ceauşescu îi declară divorţ soţului ei, acesta supărat că rămâne fără nevastă declară război Germaniei, Austriei, Franţei, Americii de Nord, Australiei, Insulelor Feroe, Madagascarului, Africii, Antarcticii etc; ce mai declară război întregii planete, atât de supărat era.
Dar, misterul lui Ceauşescu nu putea fi desluşit de aceste ţări care erau mirate de ceea ce se întâmplă, ba chiar Bush senior a convocat o adunare de urgenţă a tuturor preşedinţilor acestor ţări. El le-a făcut o mărturisire acestora cum că Ceauşescu ar fi telefonat pe Marte, Jupiter, Saturn şi chiar ar fi trimis un fax în Galaxia vecină şi a chemat ajutoare. La auzul acestor vorbe preşedintele insulelor Feroe a declarat: Nu vreau să mor, mai bine pentru binele poporului meu cedez insulele poporului român.''

18 comentarii:

loredana spunea...

E o gluma sau chiar cineva a scris o astfel de lucrare???

Daniel Mălăelea spunea...

Tot ceea ce am postat la ,,Istorie amuzanta'' sunt lucrari de control reale. Nu am postat numele autorilor, dar ,,creatiile'' sunt autentice. Unele sunt comice pentru ca asa au vrut autorii, dar unii dintre autori au scris lucruri comice chiar fara sa-si dea seama.

Mirea spunea...

Autenticitate degenerativa pt ca boala sec XX in lume este de tip degenerativ,sigur dpdv istoric la noi se exercita o cenzura cumplita...si prima minciuna "grozava" a fost aceea ca Regele Mihai I a abdicat dar de fapt a fost silit(in document comunistii i-au scris ca numai "corespunde",politic sa zicem).In Romania aderata/aservita Europei secularizante elevului roman i se fura dreptul de a cunoaste cum le-au trebuit turcilor cca 300 de ani de istorie sa treaca dincoace de Dunare(la N),spre exemplu.Romania a fost zid de aparare impotriva rautatilor care se prevesteau Europei occidentale.S-a schimbat "garderoba" cartilor de istorie,se pune accent doar pe 50 de ani amarati de evenimente de suet occidental.Cineva spunea ca Europa nu v-a recunoaste niciodata ce a urmat aici dupa momentul Yalta 1945 pt ca pretul pe care ar trebui sa-l plateasca este prea mare,tocmai de aceea pacaleste continuu.Sigur e vb mai mult de un pret moral decat social...un pret de constiinta istorica pe care ei au pierdut-o de foarte demult...Parintele Paisie Olaru spunea dupa acel Decembrie insangerat:"Am zdrobit capul naparcii,dar acum mai e si veninul"...

Daniel Mălăelea spunea...

Mai traiesti, geniule neinteles? Imi esti dator o partida de ping-pong.

Andrei Crăiţoiu spunea...

Pentru "creatie" Ciorcila merita toti banii. A meritat nota de trecere. :D

Daniel Mălăelea spunea...

Andrei, l-ai cunoscut pe Ciorcila? Mare om!

Anonim spunea...

sanse mari ...mari de tot ca elevul Ciorcila sa ajunga maine poimaine primar :)) pe langa Vanghelie e un intelectual rasat nea Ciorcila Sa vedeti atunci haita flamanda din scoli cum va face sluj la un alt stapan!!

Mirea spunea...

Ma doare ca ne amuzam atunci cand trebuie sa ne oprim si sa constientizam gravitatea prezentului.Excelam in bascalie si intr-un optimism patologic as spune.Inca nu suntem pierduti:"poate ca Dumnezeu ne mai da cate-un picior in cur asa"(Petre Tutea).Problema se pune cand trebuie sa recunoastem ce-am fost,sa ne recunoastem identitatea nationala si sa avem atitudine...de-acolo vine salvarea,nu de la Bruxelles... ps:supravietuiesc in captivitatea care se numeste "Romania nihilista" domnule diriginte...o sa va contactez curand.

Daniel Mălăelea spunea...

Mirea, joi vom face o vizita Istoriei la ea acasa. Vom merge la Florica, Golesti si Curtea de Arges. Daca vrei, esti invitatul meu de onoare. Multumesc si cu aceasta ocazie domnului deputat liberal Mihai Voicu pentru ca m-a ajutat sa fac o mare bucurie elevilor din Cercul de istorie ,,Nemuritorii''

Anonim spunea...

Nea Daniele imi place...incet, incet ne lipim la PNL ...cine stie ! poate cand vor fi iarasi ce au fost vreun post caldutz...:)) mmm ? Adevarul e ca singur in bataia vantului ca un lider vajnic e mai greu :) e mai sigur la umbra unui partid.....si ce partid nene !!

Anonim spunea...

...mai ales cand avem atatea modele .....Mitrea, Ciorbea , Croitoru :) Bravos natziune!! ce sa zic ....adevarul e ca era si timpul sa afle elevii din Media despre Bratieni de ce sa nu fim rezon :))

Daniel Mălăelea spunea...

Chestia asta cu postul caldut nu e pentru mine. Locul meu este la catedra. Ce este rau in faptul ca elevii mei merg gratis la conacul Bratienilor de la Florica? Si cu aceasta ocazie mergem si la Golesti, unde a fost prins de eteristi Tudor din Vladimirii Gorjului si la Curtea de Arges sa vedem manastirea Mesterului Manole.
Pentru elevii mei, sunt in stare sa merg si la Vanghelie pentru a-i cere o sponsorizare si chiar la Gigi Becali. Nu ma intereseaza din ce partid sunt acestia. Impreuna putem sa facem multe pentru copiii nostri. Avem datoria de a-i ajuta sa-si cunoasca si sa-si iubeasca tara. Locul lor este aici si nu in Italia, Spania sau aiurea.

Daniel Mălăelea spunea...

Pentru domnul care semneaza Anonim mai am o informatie. In curand voi incerca sa-l conving pe Principele Radu Duda sa ma ajute sa-i duc pe elevii de la Cercul de istorie din Media la Castelul Peles.

Anonim spunea...

Nimic...dar absolut nimic pe lumea asta nu e gratis!!..toate au un pret platit azi sau maine...cu atat mai mult jigodiile astea din politica nu dau nimic gratis....fura cu miliardele de la buget si dau ...de parca dau de la ei ..ici si colo cate o pomana Suficient sa spuna Gigel acasa Uite mama ne a platit domnul deputat X de la partidul Y excursia si....scopul a fost atins :) Mai cunoastem niste cazuri cu tineri care se aflau in excursie....din sectie in sectie de vot :) etc Nu spun ca ar fi cazul si aici Asa ca nu mai jucati cartea falsei inocente si a nobilului dezinteresat Mai vorbim peste cativa ani ...timpul va dovedi cine a avut dreptate

Daniel Mălăelea spunea...

Eu stiu de unde am primit banii si fac public numele. Dar copiii nu stiu cine mi i-a dat si mai ales cine este respectivul domn. Pe ei nu-i intereseaza, dar pe mine, da. As fi bucuros sa gasesc multi asemenea oameni. Voi incerca sa obtin sponsorizari si de la alti oameni politici si oameni de afaceri. Sper sa si reusesc.

Andrei Crăiţoiu spunea...

D-le Profesor, Ciorcila este la ora actuala ospatar undeva prin Bucurestii Noi si bomba bombelor locuieste in acelasi bloc cu mine. Ma stie foarte bine. Mi-a povestit o multime de lucruri despre d-voastra. Cand am intrat la Media, atat mi-a spus: Sa nu pici la clasa la Malaelea si la Negru ca te ia dracul.:)
PS: Nu m-a luat si sunt fericit ca v-am avut la clasa ca profesor.

Daniel Mălăelea spunea...

Andrei, si eu ma mandresc cu faptul ca ai fost elevul nostru.

Anonim spunea...

Domn' profesor,ma asteptam la asa ceva dupa ce ne-ati povestit la clasa..dar sincer sunt uimita de prostiile pe care un elev le poate spune si mai mult de atat sunt dezamagita total de faptul ca cineva isi bate joc efectiv de istoria noastra,o istorie atat de frumoasa...era mult mai bine daca nu scria nimic,decat sa spuna aceste aberatii.pacat...