joi, 25 iunie 2009

Ministrul Marian Sârbu confirmă că salariile din Legea unică a salarizării bugetarilor au fost reduse cu 40%

"Ajustările făcute pe grila de salarizare se apropie de a doua variantă, ce are coeficienţii prezentaţi de dumneavoastră (5,4, 3,8 şi 2,3 n.r.), însă propunerile sunt încă în negociere. Magistraţii nu intră în această parte a grilei, ci vor avea coeficienţi cuprinşi între 10 salarii minime şi 15 salarii minime, la care se vor adăuga şi sporurile. Deci, salariile acestora se vor situa între 6.000 şi 9.000 de lei", a spus Sârbu.

"Ceea ce pot să confirm este că un profesor de liceu cu gradul II va avea un salariu de debut de circa 2.000 lei, cu coeficienţi cuprinşi între 3,05 şi 4,75. Când vor avea toate sporurile de vechime, aceştia pot ajunge la salarii de 3.600 lei şi 3.700 lei", a precizat ministrul.

Legea unitară de salarizare va avea o perioadă de tranziţie de patru-cinci ani, iar cei care vor avea salarii peste nivelurile trecute în grilă vor aştepta câţiva ani până vor fi ajunşi din urmă de cei cu salarii mici, a mai declarat ministrul Muncii, Marian Sârbu.

"La data la care legea va deveni aplicabilă, va exista o perioadă de tranziţie, salariile din grilă vor creşte raportat la salariul minim pe economie. Acesta este un nivel static de 600 de lei (la care sunt raportate celelalte salarii în funcţie de coeficienţi în grila de salarizare, n.r.). Eu cred că perioada de tranziţie va dura între patru şi cinci ani, iar cei care au salarii peste grilă vor aştepta, probabil, câţiva ani de zile până vor fi ajunşi din urmă", a spus Sârbu.

Ministrul a precizat că sporurile ar putea reprezenta mai mult de 30% din salarii până în anul 2012, urmând ca, după această dată, sporurile să nu depăşească 30% din salariul de bază.

'Până în 2012, sporurile pot cumula mai mult de 30% din venituri, însă o bună parte din sporurile din sistemul bugetar se vor regăsi în salarii de la 1 ianuarie 2010", a afirmat Sârbu.

aici

O să trăim şi mai bine. Să stăm liniştiţi. Guvernul Boc lucrează pentru noi. Eu rămân însă cu o mare nedumerire. Dacă Guvernul face şi desface, taie şi spânzură, atunci ce rol mai are Parlamentul, ce rol mai au sindicatele?

16 comentarii:

Anonim spunea...

Sindicatele ...ca si partidele politice au rolul de a pemite unora sa acceada la ciolan sub masca apararii intereselor celor multi Ce e asa de greu ? f simplu....vrei si nume ...Croitoru etc etc .lista poate continua ...asta e unu care a ajuns la ciolan!! ...sub ei se gasesc aspirantii....aia care doar saliveaza....deocamdata :)

Daniel Mălăelea spunea...

Intotdeauna il dam ca exemplu pe Croitoru. Nu toti aspira sa intre in politica. Multora nici nu le trece prin cap asa ceva. Cred ca sunt pur si simplu slabi.

Anonim spunea...

Slabi sunt cei care se lasa mereu prostiti, manipulati, batjocoriti . In nici un caz liderii de sindicat....Ce dovada mai mare de slabiciune decat participarea la Bac anul acesta in conditii mai mult decat jignitoare si pentru o femeie de serviciu d apai pt niste ....absolventi de studii superioare (intelectuali nu le putem zice pt. ca doar o mica parte se incadreaza in categorie )

Daniel Mălăelea spunea...

Unii merg pentru ca sunt presati, altii pentru diferite foloase, altii pentru ca nu vor sa-i afecteze pe copii. Nu este usor sa refuzi sa participi. Cei tineri, au nevoie de calificativ, de continuitate si nu prea au de ales.

Anonim spunea...

Sigur ca nu e usor !...nimic nu e usor in viata asta !....cred ca in primul rand nu e usor sa fii vierme cu 8 milioane pe luna ...dar...se pare ca ....in fine , nu mai zic nimik. De calificativ , continuitate si milogeala la director au nevoie suplinitorii ....nu sunt toti suplinitori

Anonim spunea...

Din pacate in felul asta, cu gandirea asta ...cu salariile astea ..toata societatea , inclusiv elevii ne vad ca pe niste ratati / lenesi care muncesc doar 18 h , incapabili de altceva ! Pozitionarea pe scara sociala e aproape de genunchiul broastei....Probabil ca asa meritam , asta e realitatea . Pe vremuri (inainte de 89 )nu era asa....

tony spunea...

D-le profesor,
V-am spus intr-un comentariu legat de salarii ca la sfarsitul lui iunie veti vedea ca totul nu este decat o minciuna.Cadrele didactice trebuie sa mearga la vot pentru ca niciodata sa nu mai fie la putere asa pramatii;incepand cu Basescu si terminand cu ultimul ministru !Cel putin eu nu vad alta solutie !

Anonim spunea...

Spune mi un guvern...o perioada ...dupa 1990 in care o familie de profesori sa si permita o rata la casa...fie si o mizerie de garsoniera ; o rata la masina si sa aiba si ce manca din 2 salarii de profesori ! Nu mai vb de copii....concedii etc Votul nu schimba nimic .Absolut toti sunt din acelasi aluat Hoti ordinari ...dupa noi potopul !

tony spunea...

ultimul anonim
deci vrei sa nu mergem la vot ?
vrei sa ramana tot nenorocitii astia?
vrei sa se aleaga praful de tot ca sa te trezesti?

LIVIU MARIAN POP spunea...

unii vor altii nu
asta ed avantajul sau dezavantajul democratiei

Anonim spunea...

tony mergem la vot tata :) nu i bai da pe cine votam ....sa nu mi spui de crin antonescu ca asta e prea ocupat la coafor ca sa mai aiba grija si de noi Mai degraba solutia o vad in fiecare din noi ...cum poate sa razbata ...unii se fac lideri de sindicat ham ham ham poate o pica ceva....altii si fac un business...etc etc etc ...altii emigreaza; votul e frectie pe un picior de lemn Vine unu ca Vanghelie da un mic si un colt de paine si sa vezi cum voteaza 'telectualii din scoli :))...ramai cu gura cascata...asa ca...

Anonim spunea...

absolut toate partidele din Romania au in spate o clientela atat de fomista.....incat rup tot :) Cum ajung la guvernare cum gata....pun pe X care a lipit afise in campanie director la ...scoala de exemplu...ca sa semneze contract de renovare cu firma lu Y Firma lu Y evalueaza un sac de ciment la 10 milioane ...opreste el 5 si da 4 jumate la partid s a m d Ce nu ti e clar ? Si in conditiile astea tu mi zici sa ma duc la vot in ziua respectiva in loc sa stau la un gratar de ex Exista vreun partid care nu a practicat reteta ?...la noi sau in alta parte ...in asa zisele democratii Let s get real !

Anonim spunea...

Asa ca Tony puiule votul nu e decat o metoda de inlocuire (uneori ) a unor nenorociti cu alte jigodii :) Obisnuieste -te !!....si hai sa vedem dac or mai fi locuri in PNL (poate ne spune Nea Daniel :)..) ducem si noi tzucalu' lu X care duce tzucalu lu Y care .....si la finalulul lantului ''trofic'' avem pe crin care duce tzucalu lu patriciu :) mmm macar patriciu e un tip destept da la intrare noi tre sa caram pt cine stie ce nulitate :)

tony spunea...

anonimule,
Stai si plangi si faci foamea,iar atunci cand sunt alegeri faci un gratar ca sa uiti!
Sa traiesti bine!

Daniel Mălăelea spunea...

Pentru anonimul care imi poarta de grija, precizez faptul ca intotdeauna vor fi locuri intr-un partid national si istoric precum PNL. Sunt sigur ca se va gasi un loc si pentru mine, atunci cand ma voi decide sa fac acest pas.De vreo 10 ani am slujit cu credinta sindicatul din sectorul 1 si am facut tot ce am putut pentru a apara interesele colegilor mei din Colegiul Tehnic Media. Nu m-a interesat pana acum politica, cu exceptia perioadei studentiei cand eram membru al PL'93.Folosesc aceasta ocazie pentru a reaminti numele unui mare liberal, care nu mai este astazi printre noi: Horia Rusu.

loredana spunea...

cazul ridzi...parerea tinerilor conteaza...

http://lorybia.blogspot.com/2009/06/monica-iacob-ridzi-cere-suspendarea.html