marți, 2 iunie 2009

Sindicatele din Educaţie aşteaptă majorarea salariilor în urma deciziei Curţii Constituţionale

Sindicatele din Educaţie consideră firească decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţională OUG 151/2008 prin care se bloca majorarea veniturilor acestora cu 50 la sută şi aşteaptă aplicarea acestei creşteri, altfel urmând să se adreseze reprezentanţilor OIM şi CEDO.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că decizia Curţii Constituţionale era de aşteptat, iar dacă nici în aceste condiţii cadrele didactice nu vor primi majorarea prevăzută de Legea 221/2008, reprezentanţii FSLI se vor adresa Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), pentru că România a încălcat Convenţia 95 privind salarizarea, apoi se vor adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Liderul FSLI a precizat că această lege de majorarea a salariilor cadrelor didactice cu aproximativ 50 la sută trebuie aplicată înainte de intrarea în vigoare a legii unice de salarizare a bugetarilor.

Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că dacă CC a declarat neconstituţională OUG 151/2008, ar trebui aplicată Legea 221.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că prevederi referitoare la creşterea salariilor profesorilor cuprinse în OUG 151/2008 prin care a fost blocată majorarea veniturilor acestora cu 50 la sută, sunt neconstituţionale.

aici

3 comentarii:

tony spunea...

D-le profesor,vor veni cu noi minciuni!

Lilick Auftakt spunea...

Cam pana cand asteapta? :)

Anonim spunea...

Pai mai mult nu pot sa faca..decat sa astepte...nu pot sa deranjeze pre mult guvernarea.Multi dintre liderii marcanti de la sindicate sunt implicati in tot felul de firme care au contracte cu ministerul...etc etc etc..Doar nu ti inchipui ca sindicatele s altceva decat o trambulina pt unii..Let s get real !