luni, 15 iunie 2009

Marile descoperiri geografice

Elevul Toby iubeşte mult istoria. Din păcate, nu reuşeşte să ajungă la orele de istorie. În timpul liber citeşte mult şi este la curent cu ultimele cercetări de specialitate.
La un test de evaluare la care a fost prezent, unul dintre subiecte era să alcătuiască o sinteză de o pagină cu tema ,,Marile descoperiri geografice''. Ia uitaţi ce am aflat:

,,Marile descoperiri geografice au fost făcute de către Cristofor Columb şi Marco Polo care au descoperit America. Atunci când iau trimis cu corabia să înconjoare pământul ei au luato prin M. Mediterană şi sau dus prin Oceanul Atlantic, Oceanul Indian şi apoi prin Pacific unde au descoperit America. America au denumit continentul după omul care îi plătise să înconjoare pământul cu toate că trebuia să se numească ţara lui Columb dar dacă el le-a dat bani aşa au denumit continentul.
Ei dea-colo au plecat foarte greu pentru că au fost şi foarte reduşi numeric de către nişte triburi care vânau oameni şi îi mâncau după ce îi puneau pe foc.
Când a reuşit să plece şi a ajuns acasă a fost singur pentru că pe ceilalţi îi nimiciseră canibali.
Când a ajuns acasă a fost întemniţat şi a fost pus în lanţuri urmând să-l omoare după câteva zile. Regele a crezut că la trădat dar nu el trădase ţara dar el nui trădase pentru că nici nu putea să-l trădeze pe Rege.''

Niciun comentariu: