duminică, 14 iunie 2009

,,Domnului profesor, cu dragoste!''

Pentru că este vacanţă să încercăm să ne destindem. Sper că o să zâmbiţi citind ceea ce a scris acum 10 ani ani într-o lucrare de control elevul meu Cristofor de la o clasă a XI-a seral. Nu am păstrat şi subiectele date la lucrare, ci doar răspunsul. Fac precizarea că voi reda întocmai conţinutul lucrării, fără să fac nicio corectură.

,,Dragă domnule profesor sunteţi un om bun cu un suflet atît de dulce. Ori-cum eu vă mulţumesc că aţi avut răbdare cu mine şi nu m-aţi reclamat domnului Director. Vă mulţumesc.
Sunteţi cel mai bun profesor din şcoală, dar şi cel mai exigent, cu dumneavoastră toţi copiii din această şcoală vor învăţa cu adevărat istorie. Ţineţio tot aşa.
De cînd am venit în şcoală şi vam văzut, mi-am dat seama că semănaţi cu RICO de la CHIPENDALLES sunteţi un Gigolo adevărat, şi sunt foarte invidios pe dumneavoastră. Aş vrea să ştiu şi eu cartea pe care o ştiţi dumneavoastră, cred că în nici 100 de ani de acum încolo.
Vă urez în viaţă mult noroc casă de piatră cu prinţesa pe care o iubiţi, şi foarte mulţi copi la fel de deştepţi ca dumneavoastră dar nu atît de exigenţi.
Vă rog frumos să mă iertaţi pentru cele scrise în această scrisoare. Oricum eu nu mai vin la şcoală pentru că în toamnă plec în Spania.''

5 comentarii:

Andrei Crăiţoiu spunea...

Baiat bun. :) Cred ca a luat nota de trecere. :D

Daniel Mălăelea spunea...

A ramas repetent. Dar nu i-a pasat. A plecat in Spania.Pe vremea aceea eram in primul rand profesor si nu prea eram sensibil la problemele de suflet, problemele de viata ale elevilor. Acum am mai imbatranit si sunt mai sensibil la astfel de probleme. Ce vina au copiii nostri ca lumea este asa cum este?

Anonim spunea...

"Ce vina au copiii nostri ca lumea este asa cum este?" intrebati??
Dar va pun eu o alta intrebare: ce vina au avut parintii nostrii ca lumea era asa cum era? dar ce vina au avut parintii lor? si tot asa...daca o sa gasim vinovatu credeti ca o sa ne fie mai bine? eu zic sa nu mai aruncam vina intr-o parte si alta, ci sa analizam si sa invatam din greselile lor.

Cu bine, Safta George.

Regele Sarpe spunea...

Mai mult ca sigur ca tipul asta era ironic si lipsit de bun-simt priviti numai ce exprimare de cireada are:"printesa voastra".Mi-ar fi rusine rau de tot,daca as putea as despica pamantul sa intru in el in locul elevului cu pricina.Dar n-as fi avut tupeul asta fantastic!!

Regele Sarpe spunea...

Cat de oribil:Sunteti un gigolo adevarat!!