sâmbătă, 24 octombrie 2009

Sondaj BCS: Finala va fi între Băsescu şi Crin

Ultimul sondaj realizat în București de Biroul pentru Cercetări Sociale confirmă datele din recentul studiu al AB Research, prezentat de Inpolitics acum cîteva zile, respectiv declinul vertiginos al lui Traian Băsescu, în dauna lui Crin Antonescu, liderul și candidatul PNL, care, în acest moment, l-a egalat, venind din urmă, pe șeful statului, în chiar fieful tradițional al acestuia.


Traian scade continuu

Potrivit sondajului BCS, realizat între 15 și 19 octombrie și finanțat de compania americana Marsh Copsey & Associates Inc. din Washington, SUA, pe primul loc în opțiunile bucureștenilor se află Crin Antonescu și Traian Băsescu, la egalitate perfectă, cîte 31,2% din voturi, urmat de Mircea Geoană, cu 14,5%, Sorin Oprescu-13,5%, C.V.Tudor-7,3% și Gigi Becali - 2,2%. În sondajul BCS similar, din iulie, Băsescu avea 46,1%, iar în august 37,6%, în timp ce Antonescu a crescut de la 19,7% în iulie și 22,8% în august pînă la scorul actual. De asemenea, Sorin Oprescu se află, practic, la egalitate cu Mircea Geoană, fără a avea mașinăria pesedistă în spate, ceea ce e un mare plus pentru primarul general. Sondajul BCS, în forma integrală, care cuprinde și date la nivel național, va fi făcut public în cîteva zile. (B.T.I.)

UPDATE: Potrivit rezultatelor la nivel național ale sondajului BCS, realizat între 15-19 octombrie, în 79 de localități din toate județele, Traian Băsescu se află pe primul loc în opțiunile electorale, cu 31,1%, urmat de Crin Antonescu-23,6%, Mircea Geoană-21,7%, Sorin Oprescu-10,4%, Gigi Becali - 5,1%, Vadim-3,9%, Kelemen Hunor 3,7%.

Sursa: www.inpolitics.ro

23 de comentarii:

Liviu spunea...

Sa dea D-zeu sa fie asa, dar tare mi-e ca ne imbatam cu apa rece.

Anonim spunea...

:))) Liviu...vocea ratiunii :)la ,,ceilalti'' inca isi mai face efectu sarmaua

Anonim spunea...

Pacat de Dumnezeu ca suntem asa de saraci.....asa de carpiti in fund....pacat ca ne vindem ...si hai, de vandut se vinde toata lumea....da' parca e al dracului de mic pretul unui profesor...un covrig, o maslina , o sarma! ...un bon cadou. Suntem in stare de orice pt un pic de mai bine! Dupa acest comentariu or sa sara unii ca fripti...ca nu e asa, ca..bla bla bla...ei sunt verticali si au facut si au dres....de aici de la mine se vede altfel :) asta e opinia mea!

Daniel Mălăelea spunea...

Suflet chinuit, ai dreptul la opinii, asa cum am si eu, dar nu emite judecati cu valoare de adevar suprem. Cand vorbesti de vanzare, trebuie sa existe un vanzator, un cumparator, un pret. In cazul meu, acestea nu exista. Am voie ca orice cetatean sa am optiuni , fie ele si politice. Il apreciez mult pe Crin Antonescu. S-ar schimba cumva parerea ta, daca l-as aprecia pe Traian Basescu? Norocul tau ca exista acest blog unde poti sa-ti exprimi parerile.Dar nu esti corecta.

Anonim spunea...

cumparator = politician versat jigodie nenorocita marioneta unui ....mogul...ca e la moda termenul.. care prin intermediul sau spoliaza statul //vanzator = profesor idealist cu matzele ghiortzaind mereu a foame// obiectul tranzactiei = votul ...sa continui ? :)

Anonim spunea...

In egala masura aveam aceeasi atitudine daca l sustineati pe Basescu , pe Geoana, pe....x,y sau z. Aveti dreptul la optiune politica ca toata lumea...dar nu de asta e vorba ..aici e vorba de PROPAGANDA !!...desantzata chiar. Si propaganda se face ...nu dezinteresat. V am mai spus ,,,principala mea problema e cu falsitatea , cu ipocrizia...unora. In rest...numai bine. Va apreciez pt unele lucruri insa jocul acesta ieftin cu inocenta afisata....ma abtin

Daniel Mălăelea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Daniel Mălăelea spunea...

De cem nu pot posta materiale despre politica romaneasca? De ce nu am voie sa-l votez pe Crin Antonescu? De ce ar trebui sa primesc ceva in schimbul votului? De ce credeti ca imi ghiortaie matele de foame? Eu am muncit intodeauna si am reusit sa-mi fac casa, o familie frumoasa fara sa ma vand, fara sa cersesc ceva de la cineva, fara sa fur.

Daniel Mălăelea spunea...

Pentru ca tot ceea ce fac este dezinteresat si pentru ca imi pasa de opiniile dv, fosta mea colega, voi renunta sa postez materiale despre PNL, despre Crin Antonescu in campania electorala. Nu sunt agentul electoral al nimanui, nu fac propaganda pentru nimeni, desi il simpatizez pe Crin Antonescu si am colegi de facultate(atat de la Istorie, cat si de la Drept) si prieteni in PNL.Poate ca vreodata veti avea puterea de a va cere scuze pentru toate acuzatiile nemeritate pe care mi le-ati adus. Dar dv m-ati ironizat, m-ati criticat si pentru alte opinii decat cele politice.

Liviu spunea...

Nu va faceti sange rau pentru declaratiile cate unuia prizarit pe aici. E blogul dvs. si, la o adica, postati ce vreti aici fata sa trebuiasca sa dati socoteaza unui 'anonim' sau altuia.

Daniel Mălăelea spunea...

Liviu, fosta mea colega duce o campanie impotriva mea de cateva luni bune. Nimic nu-i convine, nimic nu-i place. Eu am alte lucruri mai importante in viata decat sa-i fac pe plac doamnei ...Magda Popescu (sau alteia dintre cele 3-4 foste colege). Si totusi, m-am saturat de polemica. Ar fi o solutie sa moderez comentariile, dar e un fel de cenzura si nu as prea dori sa se intample asta.

Anonim spunea...

Nu am nimic cu Dvs PERSONAL domnnule Malaelea. E doar o confruntare de... idei...de optiuni..imi exprim un punct de vedere. Nu aveti absolut nici o obligatie sa mi faceti pe plac asa cum nu am nici eu nici o obligatie; scriu ce gandesc. Asa ca...nu mai transformati o furtuna intr un pahar cu apa intr o campanie impotriva Dvs. De campanii au parte oamenii astia ...importanti :P....Prostanacu, Crin, Base.... dvs deocamdata sunteti profesoras la un liceu care nu e nici macar in primele 80 % ale Bucurestiului :P....Hai sa nu hiperbolizam !

Daniel Mălăelea spunea...

Macar spuneti-mi daca sunteti Magda Popescu. Asta ca sa stiu cine se ascunde in spatele anonimatului. Profesoras (sau poate ingineras) sunteti dv. Eu sunt profesor si ma mandresc ca am aceasta profesie.
In legatura cu ideile pe care le exprimati, ar fi bine sa aveti si putin bun simt si sa va cenzurati pornirile rautacioase. Sunteti cum ar veni in casa mea, adica pe blogul meu si nu este frumos sa ma injurati la mine acasa.

Anonim spunea...

POLÉMICĂ s.f. Discuție contradictorie asupra unui subiect, asupra unei teme etc.; luptă de idei cu privire la o problemă literară, științifică etc. [< fr. polémique, it. polemica, cf. gr. polemikos < polemos – război]. ....o sa caut DOMNULE PROFESOR in DEX si definitia pt. injuratura. Eu cred ca polemizez. Nu injur

Anonim spunea...

Casa dvs = blogul dvs = instrument de promovare , castig in popularitate...ca doar o pleca si Dna Mariana B acasa odata la nepoti....sa va vedeti odata LIDER DEPLIN la sectoru 1. Ce te faci insa ca mneaei e nomenclaturista cu state vechi,... stie multa lume deh....si se lasa f greu dusa de la ciolan :))

Daniel Mălăelea spunea...

Faceti multe greseli, doamna. Mariana Becic este lider la sectorul 4. Eu nu vreau sa conduc sindicatul sectorului 1. Chiar nu mai vreau. Nu mai candidez la alegerile din iarna aceasta.Am pierdut prea mult timp ca vicepresedinte al sectorului 1. Am familie, am o viata frumoasa. De ce sa-mi pierd linistea pentru functii trecatoare? Incepeti sa ma deranjati. Nu aveti bun simt, sunteti prea rea. Incep sa nu va mai suport.

Daniel Mălăelea spunea...

Cred ca Suflet chinuit nu este din Romania. In fiecare zi imi citesc blogul 2-4 persoane din SUA. Am observat ca Suflet chinuit nu scrie ziua. Oare care dintre cele 2 colege ale noastre plecate in SUA ar putea fi Suflet chinuit?

Anonim spunea...

Are chiar atat de multa importanta identitatea mea ? :)))...va chinuiti mult prea mult. Oare de ce ? Doar aveti atatea lucruri de facut. De ce ma bagati in seama daca CHIAR NU E NICI UN BOB DE ADEVAR IN CE SPUN.

Daniel Mălăelea spunea...

As vrea sa stiu cine poate sa dea dovada de atat de multa nesimtire incat de cateva luni sa scrie vrute si nevrute despre mine, despre conducerea liceului, despre liceu. Dv ati fost ata de buna profesional si plina de calitati incat conducerea liceului a scapat de dv. Acum va razbunati. De ce pe mine? Ce v-am facut?
Si daca ceea ce spuneti este adevarat, cui foloseste? De ce depuneti atat de mult efort doar pentru a face rau? Eu fac tuturor mult bine. Dv sigur nu v-am facut rau. Asta nu pot sa accept. De ce mereu ma vorbiti de rau cand eu nu v-am facut cu siguranta niciun rau. Nu pot sa las orice nebun sa spuna ce vrea despre mine.

Anonim spunea...

Domnule draga...nu mi ati facut absolut nici un rau si nici eu nu va fac Dvs. Credeti ma ! Imi exprim un punct de vedere! Cu ce va fac rau ? Am si eu ca si Dvs dreptul sa mi expun opiniile.Dvs ce faceti aici ? Prezentati un punct de vedere...o opinie....Eee...eu vin pe partea cealalta si vin si spun ca jucati un teatru ieftin . E opinia mea ! Nu am folosit invective la adresa Dvs...nu v am facut nebun. Va categorisiti singur prin limbaj , prin atitudine, prin comportament ....

Daniel Mălăelea spunea...

De ce ,,teatru ieftin''?De ce spuneti asta? Adica mint? Dati-mi cateva exemple de minciuni.

Anonim spunea...

Aveti un dublu standard domnule....cam ca si jigodiile astea nenorocite din politica...una afisati in public si alta...in spate ca sa zic asa. Pozati in ceea ce nu sunteti. Poate mi se pare mie. Oi fi eu nebuna ! Mai nou vad ca sunteti
in gasca cu conducerea. Conducerea are la activ niste chestiuni de ordin PENAL!! Grija mare...nu e de joaca !! Cand o s o ia la vale...cine stie pe cati ia dupa ea! Sunt oameni angajati ai scolii la program de 8 ore care nu dau pe acolo decat max 10 min pe zi...ca doar deh...e nevasta mea directoare.Daca facem o vizita in anumite cabinete s ar putea sa i gasim pe unii manga...miroase a tarie...trazneste !! ....scoala e vai de mama ei! Si cate mai sunt.....mult mai grave..Dar stiu...Dvs va faceti datoria ...si nu stiti nimic! Va faceti ca nu vedeti!! Jucati teatru Dnule! Unul ieftin!

Daniel Mălăelea spunea...

Conducerea nu e sanie ca sa o ia la vale. Si pentru asta trebuie sa mai si ninga. Credeti-ma ca nu sunt in gasca cu nimeni. Eu doar imi vad de treaba si incerc sa colaborez cu toti colegii mei. Eu nu lipsesc nici macar de la o singura ora, desi am multe responsabilitati si desfasor multe activitati extracurriculare. Astazi, de exemplu am avut sedinta de cerc. Tema a fost,,Intemeietorii''. Am evocat personalitatile lui Bogdan I si Basarab I. Recunoasteti ca e laudabila aceasta initiativa a mea