miercuri, 7 octombrie 2009

Profesorii din Iaşi au câştigat în instanţă creşterea salarială de 50%

Zece mii de profesori din judeţul Iaşi au câştigat în instanţă dreptul la majorările salariale stabilite de Guvern anul trecut. Autorităţile nu ştiu însă de unde şi când vor face rost de bani pentru a se supune deciziei judecătoreşti.

Dascălii care au câştigat la tribunal procesul cu statul fac parte din Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.

"Vorbim de o medie, din câte ştim noi, de 600 de lei. Vor beneficia de această sumă toţi membrii afiliaţi la USLIP Iaşi", a precizat Laviniu Lăcustă, vicepreşedinte USLIP iaşi. Şefii Inspectoratului Şcolar recunosc decizia instanţei, dar spun că până la anul, cel mai devreme, nici vorbă de bani în plus pentru profesori.

"Pentru anul acesta, eu personal cred că nu sunt bani. Cred că odată câştigat un drept, acesta va fi recunoscut, chiar dacă recunoaşterea lui se va face, ştiu eu, anul viitor, într-un mod eşalonat", susţine Lilian Romaniuc, inspector ISJ Iaşi.

Sursa: www.realitatea.net

Şi S.I.P. sector 1 aşteaptă să câştige acest proces. Măcar în instanţă să obţinem majorarea salariilor, dacă altfel nu se poate.

3 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Bravo lor! :)

loredana spunea...

As vrea sa va intreb domnule profesor cat de legal sau ilegal este sa se ceara fondul scolii?Daca este ilegal puteti va rog sa si argumentati

Daniel Mălăelea spunea...

Art 53 din Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar:
1)Comitetele de parinti ale claselor ... pot atrage resurse fincnciare extrabugetare constand in contributii, donatii, sponsorizari...
2)Personalul didactic nu opereaza cu aceste fonduri.