miercuri, 14 octombrie 2009

Klaus Johannis: Sunt candidatul pentru postul de premier din partea PNL, PSD, UDMR, PC şi a minorităţilor

Klaus Johannis: Sunt candidatul pentru postul de premier din partea PNL, PSD, UDMR, PC şi a minorităţilor

"Am avut o discuţie foarte bună cu reprezentanţii PNL, PSD, UDMR, PC şi minorităţile naţionale. Am acceptat propunerea de a fi nominalizat pentru funcţia de prim-ministru al României.În acest moment sunt candidatul promovat de PNL, PSD, UDMR, PC şi grupul minorităşilor naţionale", a anunţat Klaus Johannis.

"PNL, Alianţa PSD+PC, UDMR şi minorităţile îmi vor oferi sprijin, evident în cazul în care voi fi desemnat", a mai spus Johannis, care a anunţat că la negoicierile de astăzi de la Senat nu s-a adus în discuţie componenţa viitorului Executiv.

Sursa: www.realitatea.net

Suntem pe drumul cel bun. Dumnezeu să ne ajute!

6 comentarii:

Andrei Crăiţoiu spunea...

Nu cred ca Base va accepta aceasta propunere. :(

Anonim spunea...

Haideti sa nu ne mai entuziasmam precum copiii ...sa fim un pic mai realisti! Suntem atat de disperati incat vedem pe Mesia in oricine...deh...foamea e mare in randul profesorilor ce i drept .

Daniel Mălăelea spunea...

Suflet chinuit, ce fel de om esti? De ce te gandesti numai la mancare, numai la foame? Tu nu esti profesor? Sau tu esti doar pe jumatate profesor?

Daniel Mălăelea spunea...

Andrei, poate ca pana la urma il va obliga Curtea Constitutionala.

Daniel Mălăelea spunea...

Sa facem si noi, cei care il dorim prim-ministru pe Johannis o alta petitie? E clar ca tara il vrea prim-ministru.

costi spunea...

Daniel,

Ce parere ai de opinia aceasta:

Traian Basescu a punctat decisiv in ultimele zile. Reusind sa coaguleze partidele impotriva lui, el castiga de doua ori. O data, prin minimalizarea personalitatilor lui Geoana si Antonescu. Cei doi fiind uniti in incercarea de a-l numi pe Johannis prim-ministru, isi diminueaza forta de comunicare individuala, indispensabila inainte de cursa pentru prezidentiale.

Continuand cu un vot negativ in Parlament, Traian Basescu va deveni elementul pozitiv, caci el si-a facut datoria numind un premier independent (vointa coalitiei) in schimb, coalitia ad-hoc va da dovada de iresponsbilitate acordand votul impotriva numirii noului premier cand se stie ca evaluarea Romaniei de catre FMI nu se va face fara un guvern. Prin urmare, Traian Basescu va fi cel care lupta pentru iesirea din criza politica. Doua mutari de sah foarte bune. Tacerea lui Oprescu este foarte interesanta, zilele astea.

In sfarsit, o a treia mutare, de data asta nu atat de rafinata, dar eficienta in ochii unui electorat needucat, este telefonul presedintelui catre Johannis, inainte de numirea noului premier. Este evident doar o mutare de PR drept pentru care nu o incadrez la capitolul sah politic, desi aparent vine sa vorbeasca despre fair-play si onestitate. Dincolo de mizeria morala si lipsa de responsabilitate in care se zbenguie politicienii nostri, jocul devine interesant.

P.S. E opinia lui Tudor Chirila de pe blogul sau.

Mie imi pare de luat in seama.

Dar tie?