Adolescenţii români sunt din ce în ce mai atraşi de mirajul drogurilor. O spun medicii la care tinerii ajung în cele din urmă să se trateze de dependenţa de heroină sau cocaină. Jumătate dintre pacienţii internaţi în sevraj au vârste de 14-15 ani şi majoritatea ajung la spital aduşi de către părinţi. Mai grav, există cazuri în care copiii se droghează încă de la 9 ani, spun medicii.
Părinţii ajung să realizeze faptul că minorii sunt dependenţi de droguri atunci când aceştia încep să fure lucruri din casă. Problemele sociale, anturajul, lipsa de atenţie sunt elementele care pot să împingă un adolescent către droguri.
Tinerii care ajung în centre de dezintoxicare au probleme cu drogurile puternice. Aici medicii le oferă asistenţă medicală, însă unul dintre cele mai importante servicii aduse tinerilor este consilierea psihologică.
O cură de dezintoxicare durează cel mult două săptămâni, după care bolnavul scapă de durerile fizice. Însă abia de-acum începe greul, tânărul trebuie să se lupte cu tentaţia de a mai mai lua o doză.
Medicii avertizează că un consumator de droguri ajunge cel mai adesea să sufere de hepatită şi SIDA. De cele mai multe ori tinerii ajung să contacteze virusul HIV din cauză că folosesc în grup aceleaşi seringi şi aceleaşi ace atunci când îşi injectează drogurile. Astfel statul ajunge să cheltuiască mai mulţi bani pentru tratamentul tinerilor care din dependenţi de droguri devin bolnavi de hepatită sau SIDA.
În fiecare an, doar la Spitalul "Alexandru Obregia" din Capitală, ajung peste 800 de tineri dependenţi de heroină sau cocaină.
Sursa: www.realitatea.net
Locuiesc într-o zonă în care foarte mulţi se droghează. Băiatul vecinilor mei se droghează. O fostă elevă de pe strada mea se droghează. Îi văd aproape zinic pe drogaţi trecând pe la poarta mea. Am ajuns să cunosc locurile de unde îşi procură drogurile şi unde se droghează. Numai Poliţia nu ştie nimic. Aceasta e lumea în care trebuie să-mi cresc fetiţa. Dumnezeule, ce este de făcut?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu