vineri, 23 octombrie 2009

Românul care a vorbit cu Dumnezeu: Petrache Lupu de la Maglavit




Petrache Lupu a fost un cioban căruia Dumnezeu i s-a arătat într-o zi. Zilele care au urmat le-au schimbat viaţa celor care ajungeau la mănăstire. Anii au trecut şi magia locului nu s-a pierdut, ba, dimpotrivă. Pentru că la Maglavit, vizionarul de la Dolj parcă trăieşte şi astăzi.

Povestea lui Petrache Lupu începe în 1935, la Maglavit. Un sat in inima Olteniei, uitat de lume. Un om simplu a făcut Maglavitul celebru.

Cioban analfabet, multă vreme surd şi gângav, sărac lipit dar de o curăţenie sufletească imensă. Acesta era Petre Lupu! Până într–o vineri! Atunci s-a întâmplat minunea care a schimbat viaţa ciobanului, dar şi a altora.

La 31 mai, între Paşte şi Rusalii a avut loc o teofanie. Lui Petrache i-a apărut în cale cel vechi de zile, adică Dumnezeu, la fel ca şi lui Moise. Prima minune a început cu el. A auzit şi a putut vorbi.

În viziunile ciobanului, "Moşu" - cum i-a spus Petrache Lupu, i-a cerut să propovăduiască dragostea de Dumnezeu şi să-i îndemne pe oameni la căinţă. Iar Petrache Lupu a vorbit. În faţa a zeci, apoi mii, apoi sute de mii de oameni, a vorbit despre puterea credinţei. Viziunile sale au făcut din Maglavit loc de pelerinaj. Iar minunile au apărut şi ele. Pe mulţi, ciobanul i-a scăpat de boală.

Toate vorbele ciobanului s-au adeverit. A avut însă de pătimit Petrache Lupu, când au venit comuniştii. Veneau, îl luau, dispărea săptămâni întregi, oamenii vorbeau că era torturat, dar ciobanul niciodată nu a povestit niciodată. Biserica a fost distrusă. Acum, pe locul minunii a fost ridicată alta.

Sursa: www.realitatea.net, www.crestinortodox.ro

4 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Le-am vorbit unor elevi despre Petrache Lupu si Gogea Mitu atunci cand am fost intrebat cine a fost Petrache Poenaru. Nu stiau de ce fosta statie ,,Semanatoarea'' poarta numele celui care a inventat stiloul, a creat steagul Romaniei moderne, a fost un apropiat al lui Tudor Vladimirescu si revolutionar pasoptist. Unul dintre ei parca stia ceva despre Petrache Lupu. Am incercat sa le spun cate ceva despre acesti oameni de legenda. Pentru ei si pentru altii ca ei am postat cateva informatii.

Mirea spunea...

A fost chemat pe front de Antonescu sa le ridice moralul soldatilor,se spune ca ar fi afirmat faptul ca Romania va pierde razboiul...omul lui Dumnezeu

Daniel Mălăelea spunea...

Mirea, crezi ca ar trebui ca Biserica Ortodoxa sa ia decizia ca Petrache Lupu sa fie canonizat? Se discuta problema aceasta in ultima vreme.

Rent a car Bucuresti spunea...

Din pacate cred ca a fost o simpla inchipuire a acestuia ca a vorbit cu Dumnezeu.