marți, 20 octombrie 2009

Nu cred în sondaje. Şi totuşi...

Mircea Geoană îl depăşeşte pentru prima dată într-un sondaj de opinie pe Traian Băsescu în primul tur de scrutin pentru alegerile prezindenţiale. Rezultatul apare într-un sondaj INSOMAR comandat de Realitatea TV.

Sondajul a fost făcut în perioada 15-18 octombrie pe un eşantion de 1200 de persoane cu vârste de 18 ani şi peste şi are o marjă de eroare de plus minus 3 la sută.

Faţă de ultimul sondaj INSOMAR, de la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Traian Băsescu a scăzut cu peste 4 procente - de la 33,4%, la 29%, Mircea Geoană a crescut cu un procent, iar Crin Antonescu, aflat pe poziţia a treia în sondajul INSOMAR, a crescut cu 5 procente.

Cu cine veţi vota la alegerile prezidenţiale din toamnă?

Mircea Geoană (PSD+PC) 30%
Traian Băsescu (PDL) 29%
Crin Antonescu (PNL) 20%
Sorin Oprescu (independent) 7%
Corneliu Vadim Tudor (PRM) 7%
Kelemen Hunor (UDMR) 4%
George Becali (PNG) 3%
Altul 1%

Cu cine aţi vota în turul 2 dintre următorii candidaţi?

Mircea Geoană 54%
Traian Băsescu 46%

Cu cine aţi vota în turul 2 dintre următorii candidaţi?

Crin Antonescu 53%
Traian Băsescu 47%

Cu cine aţi vota în turul 2 dintre următorii candidaţi?

Sorin Oprescu 52%
Traian Băsescu 48%

Deci, se poate. Şi este doar începutul.

9 comentarii:

http://www.florinmatei.ro/ spunea...

Ştii, Daniel, roata se-nvârte (cunoaşte şi cârmaciul). Mă-ntreb dacă n-ar fi posibil, în cele din urmă, ca în turul II să ajungă Geoană cu Antonescu. Ar fi, din punctul meu de vedere, cea mai justă finală.

Daniel Mălăelea spunea...

Cred ca asa va fi . Basescu e in picaj. Va fi si mai rau pentru el. In confruntarile directe(televizate )din campanie nu are nicio sansa. Sunt prea buni in comparatie cu Basescu.

Anonim spunea...

Nu-l suport pe Basescu ....dar de aici
pana la a fi de acord cum ca sunt mai buni ca el Geoana si Antonescu e distanta mare.......Daca iese Antonescu trebuie sa plecam din tara ....cei din categoriile sociale inferioare vor deveni scavi ca sa nu moara de foame ......VOM TRAII SI VOM VEDEA.........repet Antonescu si PNL sunt o boala


Claudiu Gabriel Duta

Daniel Mălăelea spunea...

PNL a mai fost la guvernare si n-am devenit sclavi. Nici nu am murit de foame. Unii chiar spun ca a fost cea mai buna guvernare.
Domnule Duta, ce stii tu despre PNL? Ce stii tu despre Crin Antonescu?

Anonim spunea...

Stiu suficient de multe lucruri......A fost la guvernare si n-au stiut decat sa ia niste decizii idioate : taxe pentru masinile vechi care intra in tara
( intamplator Tariceanu avea contracte prin firmele sale cu , companiile de automobile ) , a vandut platforma continentala de la marea neagra inca dinainte de a castiga litigiul cu Ucraina si multe altele.
A beneficiat de o tara aflata in prima crestere economica si lucrul acesta nu s-a vazut ( dar se vede cum Tariceanu si apropiati sai o duc mai bine ca niciodata , oare cine l-a facut om pe Patriciu , oricum nu am fost eu)
Cum am spus timpul le rezolva pe toate .
In privinta domnului Antonescu pe care acum ceva timp il vedeam altfel , acum il vad ca o mare capcana .
Si o intrebare pentru dumneavoastra domnule Malaelea ..Intr-o emisiune televizata am ramas socat sa aflu ca domnul Antonescu habar nu are sa vorbeasca engleza , doar ciupeste putyn din franceza .
V-ati simti bine reprezentat de un asemenea presedinte ?


Claudiu Gabriel Duta

Daniel Mălăelea spunea...

Eu ma simt reprezentat de Crin Antonescu. Il apreciez mult ca om. Ca politician nu pot sa spun multe lucruri. Dar sunt putini oameni in Romania care sa aiba o asa caliate morala. Eu stiu multe lucruri despre viata lui si am ramas impresionat. Faptul ca nu cunoaste o limba straina, nu cred ca este o asa mare problema. Poate ca te dezamagesc, dar nici eu nu stiu o limba straina. Din pacate, fiind copil de la tara, nu am studiat in scoala limba engleza. Am facut doar limba rusa si limba franceza( tot cu profesoara de limba rusa). In liceu am facut aceleasi doua limbi. Profesoara de limba franceza, un profesor si un om deosebit, a facut tot ce a putut , dar era prea tarziu.

http://www.florinmatei.ro/ spunea...

Mă intrigă ura înfierarea asta patriotică a guvernării Tăriceanu! Bun, taxa auto a fost nepopulară, dar să vii cu populismele lui Boc, că Tăriceanu a vândut bogăţiile ,,boborului'' de pe platforma maritimă, să-l aduci tot timpul în faţă pe Dinu Patriciu, ca pe un bau-bau, când Patriciu a dat mii şi mii de locuri de muncă românaşilor nerecunoscători, să-l culpabilizezi pe Antonescu de faptul că nu e vorbitor de limbă engleză (de parcă Băsescu şi Boc, cu a lui ,,aviara gripa'' ar fi), e prea de tot. Cred că, până la urmă, ar fi bine în ţara asta să iasă tot Băsescu, să se spele ,,boborul'' cu el pe cap. Scuze, dacă am depăşit măsura, dar e enervant să auzi aceleaşi şi aceleaşi plăci stricate.

Unknown spunea...

sincer mie de nici unul din candidati nu-mi place. presimt eu ca tot ne vor fura in continuare oricine ar iesi. macar sa nu ne fure mai mult, ca oricum abia se descurca poporul roman.de asta nici nu voi merge la vot. mi se pare o pierdere de timp.

Anonim spunea...

Basescu are multe bube in cap...insa are o capacitate extraordinara de a reveni din corzi...de la pamant. Desi, initial eram destul de sigur de succesul sau am inceput sa am unele dubii. Nu sunt de acord cu parerea conform careia va fi invins in confruntarile televizate . Cred ca exact acolo s ar putea sa marcheze serios.Daca pierde...si sunt sanse...pierde pe mana lui, nu pt. ca ceilalti ar fi mai buni.De departe si Prostanacu si marioneta lui Patriciu ii sunt inferiori la toate capitolele. Are incontestabil stofa de lider...are sange n instalatie ...ce sa mai...insa si tendite dictatoriale...Cred ca principala sa problema e ca nu a reusit sa si pastreze o echipa...e prea individualist.Pe de alta parte in PD L nu pre are cu cine sa...faca echipa .