vineri, 2 octombrie 2009

Boc: Şcoala şi "Şcoala dupa şcoală" vor dura, cumulat, şase ore

Premierul Emil Boc, interimar la portofoliul Educatiei, a declarat, vineri, ca va acorda o atentie speciala programului "scoala de dupa scoala", care va presupune ca elevul sa petreaca la scoala sase ore, timp in care sa isi pregateasca si temele pentru a doua zi. "Ma intereseaza programul 'Scoala dupa scoala'. Nu se stie nimic in minister de un asemenea program extrem de important pentru ceea ce insemna educatie, profesor, parinte si societate. Adica, ce vreau sa spun prin asta? In cele 30 de ore maxim pe care le are un elev pe saptamana, vom include ore pentru pregatirea temelor. Asta ce inseamna? Ca nu poti sa il trimiti pe copil la scoala sa stea cate sase ore in fiecare zi, dupa aceea sa ii pretinzi sa mai lucreze 3 ore acasa sa isi pregateasca temele sau 4 ore si sa mai pretinzi sa faca si activitati extrascolare, sa mai aiba timp si pentru familie si eventual sa se mai intalneasca si cu prietenii. (...) Am cerut deja sa se faca o analiza, sa se solicite datele si sa vedem evaluarile pe fiecare componenta in parte, dar daca nu incepem de acum, nu o sa il indeplinim niciodata", a explicat Boc, la preluarea interimatului la Ministerul Educatiei. In prezent, elevii petrec la scoala intre 28 si 34 de ore saptamanal, reducerea numarului de ore de predare fiind o prioritate si pentru fostul ministru, Ecaterina Andronescu. Andronescu a redus numarul de ore la liceu la inceputul acestui an. Deciza sa e fost blamata de grupurile direct implicate, respectiv profesorii de sport, informatica, limbi straine si logica, unde s-au facut reducerile.
Sursa: www.ziua.ro
Dacă elevii vor avea cel mult 6 ore pe zi, aici fiind incluse şi orele în care îşi vor face temele, înseamnă că, probabil, vor avea cel mult 4 ore de predare-învăţare şi 2 ore pentru efectuarea temelor. Ce ar putea să intre în cele 20 de ore de curs la liceu? Să zicem că vor fi 3 ore de limba română, 2 ore de matematică, câte o oră de limba engleză, limba franceză, istorie, geografie, psihologie, chimie, fizică, religie, biologie, informatică, educaţie fizică şi 4 ore de discipline tehnologice. Să fie, oare, suficient? De fapt, reducerea de personal didactic este scopul luării acestei măsuri.

8 comentarii:

loredana spunea...

acesta e un punct de vedere la care sunt de acord cu Boc.de ce?...poi cam asta e programul meu:
ma trezesc la ora 6:30,la 7 plec la scl ,ma intorc la ora 15 ,mai mananc,mai dorm si trebuie apoi sa invatz pt a doua zi.Si intreb : eu cand mai simt ca sunt adolescent??
deci este destul de stresant programul meu,daca as face teme in orele de scoala ar fi f bine.

Anonim spunea...

corect...da ce te faci daca la scl :P,...chiar vei face temele ? asa...acs :) stim cu totii ca nu prea deschideati caietele..mmm...nu e nashpa fata ?

Safta George spunea...

Sincer e o idee chiar buna, poate asa avem si noi timp pentru noi, si cu ocazia asta iti faci si temele si nu ai griji pentru ziua urmatoare. Totodata orele astea pot fi considerate un fel de meditatii, adica iti imprimi mai bine in minte exercitiile si intelegi mai usor ce ai de facut.

Anonim spunea...

Timp pt voi...hmm daca inca nu ai invatat un lucru fundamental al vietii asteia si anume TOTUL SE PLATESTE ! e grav! Timp pierdut acum = peste cativa ani maxim job de casiera la Cora, bodyguard (a.k.a. paznic la gluga de coceni), taximetrist. It s ur choice! E adevarat ca aveti exemplul profesorilor care s vai de mama lor dupa o gramada de scoala ...si Gigi Becali pe partea ailalta insa nu suntem toti urmasi de ciobani milionari.TOTUL SE PLATESTE!.:P)..intrebati de ex directoarea de la voi din liceu cat da sa stea in postul cu pricina....sau pe Domnu de Istorie...sigur stie!

Anonim spunea...

Cand m am referit ca doamna directoare da....desigur ma refeream la timpul acordat scolii...si abnegatia ...preocuparea ..rasplatite apoi prin nimic altceva decat satisfactia rezultatelor elevilor la Bac etc :)

Daniel Mălăelea spunea...

Suflet chinuit, bine ai revenit. Trebuie sa faci unele precizari. La care ex directoare te referi? Ce vrea sa insemne chestiunea cu profesorul de istorie? Sa-ti intre bine in cap faptul ca eu am venit prin concurs ca profesor titular in 1997 si nu am dat nimanui niciodata nimic pentru a-mi pastra postul. Munca, daruirea, devotamentul, corectitudinea sunt armele mele.

Anonim spunea...

aha...o schimbara pe doamna ? A dat altu mai mult cre ca ? Nu ma miraa....la Media numai din tipografia cat poti sa scoti....

Daniel Mălăelea spunea...

Ghinionul tau e ca nu o schimbara.E clar ca te-a chinuit mult directoarea noastra daca de cateva luni nu mai contenesti cu criticile, cu suspiciunile, cu acuzatiile. Dar cu mine ce ai fratioare sau surioaro? Eu de multi, multi ani fac bine tuturor colegilor, îi ajut pe toti cum pot. Am procedat altfel fata de tine?