vineri, 8 iunie 2012

Ce e val, ca valul trece!

         Deși USL se află de peste o lună la guvernare, majoritatea pedeliștilor sunt încă în funcții conducere. Sigur că este lăudabilă intenția liderilor noștri de a depolitiza instituțiile statului, dar amânarea deciziei înlocuirii persoanelor cu funcții de conducere din inspectorate și unitățile școlare nu poate să aducă nimic bun dascălilor și nici procesului de învățământ.Timp de 4 ani, funcțiile de conducere, îndrumare și control, accesul la proiectele POSDRU, participarea la cursurile gratuite de perfecționare și formare continuă au fost monopol PDL. Nouă, celor care eram membri ai altor partide sau eram apolitici, ne-au rămas doar durerea de a asista la pedelizarea masivă a învățământului românesc și încrâncenarea de a reuși să ne facem datoria, pentru a contrabalansa uriașa incompetență și nepăsare a celor promovați în funcții, doar pentru faptul că erau membri ai PDL.
       Este greu de înțeles cum niște anonimi au reușit să acumuleze averi și faimă într-un timp atât de scurt. Cunosc oameni care, fără să aibă merite deosebite, s-au trezit, în timpul guvernării pedeliste, nu doar deținători ai unor importante funcții de conducere, de îndrumare și control,  ci și metodiști, formatori, experți. Nu a existat concurs, mai mult sau mai puțin formal, la care pedeliștii să nu aibă porțile larg deschise. Nu a existat proiect pe fonduri europene la care pedeliștii să nu fie manageri, asistenți-manageri, formatori sau măcar cursanți.
       Cred că este foarte important ca epoca de glorie a pedeliștilor să înceteze și cei care s-au cocoțat în cele mai înalte funcții de conducere din sistemul de învățământ să fie ajutaţi să revină cu picioarele pe pământ. S-a confirmat și de această dată faptul că poetul nostru nepereche avea dreptate, atunci când spunea ,,ce e val, ca valul trece''.

Un comentariu:

Gabriela spunea...

Frumos articol. Asa este !

"Desteapta-te ROMANE !"