miercuri, 22 septembrie 2010

Traian Băsescu spune că trebuie închise peste 3000 de şcoli, dar eu spun că ar trebui închise toate

"Acum, la început de an şcolar, ministrul Funeriu a comasat peste 1000 de şcoli, s-au închis. Foarte bine. Dar când le trimitem şcolile către administraţiile locale? Iar din câte ştiu eu, nu doar 1300 de şcoli trebuiau închise pentru că au sub 20 de elevi şi ţinem profesori cu cheltuieli foarte mari, ci vreo 3000 de şcoli. Deci totul este să ieşim din aceste jumătăţi de măsură. Este bine ce au făcut, dar nu au făcut tot şi acesta este motivul de insatisfacţie. (....) Ştim toţi că trebuie să închidem mai bine de 3000 de şcoli, unde nu sunt copii, pur şi simplu stau deschise... Ce învăţământ e acela în care cei de la a V-a până la a VIII-a sunt şase copii şi învaţă toţi în aceeaşi clasă? Este clar că-s sacrificaţi acei copii", a spus şeful statului.
El a sugerat că autorităţile locale nu vor avea curaj să închidă şcoli, astfel că ministerul Educaţiei ar trebui să-şi asume această decizie. "Sigur că dacă o să facă aşa cum au făcut la spitale - întâi date la administraţia locală şi, practic, din punct de vedere administrativ, pierdute de sub controlul Ministerului, vor fi aceleaşi probleme la comasare, la închidere. (...)  Şi odată dată la administraţia locală, primarului îi va fi mult mai greu să închidă şcoala. Asumă-ţi tu, Minister, tu, Guvern, închiderea şcolii, a spitalului...", a spus Băsescu.
Sursa: www.romanialibera.ro
Traian Băsescu greşeşte când spune că trebuie închise peste 3000 de şcoli. Eu consider că ar trebui închise toate şcolile pentru că, în aceste condiţii de subfinanţare cronică, calitatea actului educaţional are mult de suferit. Mi s-ar părea firesc ca şcolile să fie deschise doar atunci când vor exista banii necesari. În actualele condiţii, nu se poate lucra normal. Eu spun că deja şcolile au prea mulţi elevi în clase. La clasele a 9-a de liceu au fost înscrişi câte 33-34 de elevi, deşi potrivit reglementărilor legale trebuie să fie cel mult 30.
Este clar că războiul dintre Traian Băsescu şi profesori este departe de a se fi încheiat. Oare vom avea puterea să ripostăm? Cred că va trebui să luptăm cu adevărat pentru drepturile noastre. Sper ca liderii de sindicat din învăţământ să se trezească din amorţeală şi să organizeze acţiuni comune de luptă sindicală.

5 comentarii:

loredana spunea...

Sa actioneze dar fara dansuri...poate ca guvernul mizeaza si pe teama romanilor de a-si striga drepturile nu crede-ti?

Domnul Vucea spunea...

Dupa cum scrie loredana verbul "credeti", cred ca aveti dreptate amindoi cocalarii.
Si cocalarul pdl basescu si cocalarul pnl malaelea.
In plus, cred ca cel mai benefic ptr tara, ar fi sa va adunati TOTI, de la TOATE partidele, membri sau simpli tuteri, sa-i luati si pe iliescu, constantinescu si basescu, sa va inchideti in casa poporului si sa va aruncati in aer.

Daniel Mălăelea spunea...

Nici macar Basescu nu merita acest termen. Dar nu ma pun la mintea ta.

Domnul Antioportunescu spunea...

1.Unii zic ca ar fi bine sa fie inchise exact acele scoli ce produc asemenea....Eu zic ca n ar fi ok.....desi au randament aproape nul...la cine a ramas sa tina copii in clase (pt. ca hai sa fim realisti....altceva nu fac.... ) Insa
eu zic ca in asemenea scoli statul n ar trebui sa acorde salarii...gradatii de merit la cei din consiliul de admin...si gasca lor.. pt merite obtinute datorita participarii la tot felu de zaiafeturi, suse...susanele....a se citi cercuri metodice excursii forumuri gargara vrajeli...Evaluati cinstit obiectiv aportul la ce au in cap elevii nu gargara si relatiile domnilor prof...bisericutele din care fac parte s a m d
Ce crede- ti ? ...asa o fi ?
2.Domnule Vucea sunt pe de a intregul si cu totul de acord:))

Daniel Mălăelea spunea...

Tapelea, tie nu iti este rusine? Ai mancat o paine in Media pana cand ti-ai dat seama ca nu esti bun pentru meseria aceasta. De ce nu iti vezi de treburile tale? De ce nu accepti faptul ca unii sunt cu adevarat mai buni decat tine in profesia aceasta? Cum poti sa fii atat de nesimtit, omule?