miercuri, 15 septembrie 2010

Ce bine că m-am înscris în partid!

Guvernul va interzice prin lege concedierea bugetarilor de partid. Potrivit noilor prevederi din legea salarizării unitare, persoanelor numite în funcţie pe criterii politice vor avea imunitate. Aşadar, clientela politică nu va fi disponibilizată, ci doar mutată în alte instituţii.
Legea salarizării unice favorizează apariţia unei categorii privilegiate în rândul bugetarilor. E vorba de acele persoane numite în funcţii de conducere în administraţia centrală şi locală, pe criterii politice care nu vor fi afectate de valul disponibilizărilor. Noua lege a salarizării, pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, prevede ca în caz de restructurări, bugetarii cu funcţii de conducere să fie mutaţi în alte instituţii ale statului, pe posturi vacante. Dacă nu sunt locuri, se vor inventa. Astfel încât persoanele respective să îşi păstreze atât salariile, cât şi funcţia de conducere.
Imunitatea persoanelor numite în funcţii pe criterii politice funcţiona şi până acum. Aceleaşi prevederi erau trecute într-o ordonanţă de guvern adoptată la începutul lui 2009, odată cu desfiinţarea agenţiilor guvernamentale.
Sursa: www.cotidianul.ro
Înseamnă că unii vor fi mai egali decât ceilalţi. Acest tip de discriminare a funcţionat din plin în această toamnă în învăţământ. Portocalii au ocupat toate funcţiile de conducere în inspectorate şi  în unităţile şcolare. Marele merit al multor anonimi este faptul că poartă ceva portocaliu în buzunar. Eu prefer culoarea galbenă. Am ales cu sufletul şi nu din oportunism. Ce bine că m-am înscris în Partidul Naţional Liberal! Noi nu suntem aşa.

Un comentariu:

gabriel teodorescu spunea...

CER AJUTORUL COLEGILOR DIN SISTEM, care cunosc legislatia in vigoare...pt ca eu stiam cu totul alceva...
In antetul unui act oficial, fisa individuala a postului, scrie...
vezi:
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=134695

... in temeiul, LG. 128/1997 si al CCM unic judetean, la nivel de ramura 2007-2008, incheiat intre ISJ... si Sindicat..., inregistrat la DMPS in 2008, febr. la care subsemnatul/subsemnata ader, obligandu-ma sa respect prevederile CCM, se incheie astazi... prezenta fisa individuala a postului, valabila pt anul scolar 2010-2011.

... etc...
apoi
domnul/doamna... posesor al contractului individual de munca..., din..., in registrul general de evidenta al salariatilor, negociaza CCM, urmatoarele atributii si sarcini.
1.
Sarcinile de serviciu obligatorii, reprezentand... norma de baza corespunzatoare unei parti de.... din salariul de baza, stabilite la data de...

...
in fisa sunt multe spatii libere... care se vor completa de cond. unit. scolare...
conform nici eu nu stiu...

INTREBARE:
pot functiona daca nu am semnat acest act???... pt ca mi s-a precizat ca de maine nu mai pot!!!
...
1. mai este valabil CCM de anul trecut si CIM, ??? eu stiam ca pe ramura era 2007-2010!
2. noi in preuniv. dupa care CCM la nivel de ramura functionam?
3. CIM eu stiam ca se semneaza la fiecare inceput de an???
... prin exprimarea aceasta se pare ca cei care au semnat sunt de acord cu toate prevederile unui CIM , in avans ...
studiind in amanunt documentul... am mai gasit ceva!!
... in finalul I.
In functie de nevoile specifice ale unit. de invatamant , salariatul se obliga sa indeplineasca si alte sarcini repartizate de angajator, in conditiile legii.
II. Obligatiile/ atributiile suplimentare , conform reglementarilor in vigoare, stabilite la inceput de an scolar 2009-2010.

...NOI SUNTEM IN ANUL SCOLAR 2010-2011!!!
ati semnat asa ceva??? in acest an...

... parerea mea... semnand astfel de acte ... se incearca sa se mascheze reducerile salariale si toate sporurile pierdute, in anul anterior...astfel nu vom mai avea posibilitatea de a actiona in instanta cf. prevederilor Codului Muncii actual, nu cel la care lucreaza guvernul Boc!

... astept raspunsuri urgente!... Sinvlex, FSLI,FEN???... colegii care cunosc mai bine legea
va multumesc anticipat!