miercuri, 15 septembrie 2010

Ce bine că m-am înscris în partid!

Guvernul va interzice prin lege concedierea bugetarilor de partid. Potrivit noilor prevederi din legea salarizării unitare, persoanelor numite în funcţie pe criterii politice vor avea imunitate. Aşadar, clientela politică nu va fi disponibilizată, ci doar mutată în alte instituţii.
Legea salarizării unice favorizează apariţia unei categorii privilegiate în rândul bugetarilor. E vorba de acele persoane numite în funcţii de conducere în administraţia centrală şi locală, pe criterii politice care nu vor fi afectate de valul disponibilizărilor. Noua lege a salarizării, pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, prevede ca în caz de restructurări, bugetarii cu funcţii de conducere să fie mutaţi în alte instituţii ale statului, pe posturi vacante. Dacă nu sunt locuri, se vor inventa. Astfel încât persoanele respective să îşi păstreze atât salariile, cât şi funcţia de conducere.
Imunitatea persoanelor numite în funcţii pe criterii politice funcţiona şi până acum. Aceleaşi prevederi erau trecute într-o ordonanţă de guvern adoptată la începutul lui 2009, odată cu desfiinţarea agenţiilor guvernamentale.
Sursa: www.cotidianul.ro
Înseamnă că unii vor fi mai egali decât ceilalţi. Acest tip de discriminare a funcţionat din plin în această toamnă în învăţământ. Portocalii au ocupat toate funcţiile de conducere în inspectorate şi  în unităţile şcolare. Marele merit al multor anonimi este faptul că poartă ceva portocaliu în buzunar. Eu prefer culoarea galbenă. Am ales cu sufletul şi nu din oportunism. Ce bine că m-am înscris în Partidul Naţional Liberal! Noi nu suntem aşa.

Niciun comentariu: