vineri, 17 septembrie 2010

Cui foloseşte?

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu a declarat, vineri, pentru Mediafax, că s-a decis să se renunţe la protestul din 22 septembrie din faţa Guvernului pentru a nu se suprapune cu cel al CNSRL-Frăţia.
"Nu mai facem miercuri protest ca să nu ne suprapunem cu CNSRL-Frăţia şi să evităm orice discuţie. Mutăm protestul programat pentru miercuri, joi. Astfel că joi vor protesta în Piaţa Victoriei angajaţi din sănătate şi educaţie, afiliaţi la Cartel Alfa", a spus Apostoiu.
Sursa: www.cotidianul.ro
Mie îmi este clar faptul că federaţiile şi confederaţiile sindicale urmăresc în primul rând să arate cât sunt de puternice fiecare. În loc să organizeze o singură acţiune de protest la care să participe zeci de mii de sindicalişti şi să declanşeze la aceeaşi dată greva generală, fiecare confederaţie organizează mitinguri de protest la date diferite. E clar că nici de această dată guvernul Boc nu va fi confruntat cu mari dificultăţi. Mitingurile confederaţiilor nu vor face nimic altceva decât să arate opiniei publice faptul că liderii de sindicat nu pot să treacă peste orgolii mărunte.
Aşteptăm de mult timp ca federaţiile din Educaţie să organizeze împreună un miting de mare amploare şi apoi să declanşeze greva generală. Din păcate, nu se va întâmpla prea curând acest lucru. Deocamdată ştim că Federaţia Sindicatelor Independente din Învăţământ ,,Spiru Haret", afiliată la CNSLR-Frăţia va participa la mitingul din 22 septembrie. Alţi angajaţi din Educaţie afiliaţi la Cartelul Alfa, nu ştiu despre ce fedraţie din învăţământ este vorba, vor protesta pe 23 septembrie, iar Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, afiliată la C.S.D.R.,  va organiza mitingul de protest din 5 octombrie.
Liderii de sindicat îşi vor face datoria şi vor scoate în stradă masele de sindicalişti, dar cine va avea de câştigat? Noi, membrii de sindicat, vom avea doar de pierdut.

Niciun comentariu: