marți, 28 septembrie 2010

DĂSCĂLIŢA Cristiana Irina Anghel se află în greva foamei de pe 25 august. Noi ce facem?

,,Sunt nemulţumită de faptul că în 2008 s-a dat o lege, 221/2008 privind salarizarea cadrelor didactice, care prevedea mărirea salariilor dascălilor cu 50%. Legea trebuia pusă în aplicare cu data de 1 octombrie 2008, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, legea privind micşorarea salariilor cu 25% a fost pusă în aplicare
Nu protestez numai pentru mine.
O fac pentru miile de profesori debutanti care primesc doar putin peste 600 lei pe luna. Cu ce sa traiasca acesti copii?
O fac pentru miile de cadre didactice care s-au pensionat si au pierdut bani multi la amarata aia de pensie.
O fac pentru copiii nostri (personali) al caror respect trebuie sa il recastigam.
Ne taram zi de zi in lanturile sclaviei.
Pentru ca asa suntem tratati (cadre didactice, medici, politisti....)
Guvernantii trebuie sa inteleaga ca au fost alesi sau au fost numiti pentru a administra aceasta tara. Nu pentru a o conduce cum vor si unde vor ei.
Ei sunt in slujba noastra, nu invers.
Legea este lege pentru oricine. Indiferent de functie sau pozitie sociala.
Iar instigarea la nerespectarea legii este infractiune prevazuta de Codul penal.''
Există în breasla noastră mulţi oameni minunaţi. De multe ori nu aflăm despre existenţa lor decât în astfel de momente. Doamna învăţătoare Cristiana Irina Anghel ne dă tuturor o lecţie de demnitate.  Sper ca lupta domniei sale va fi apreciată de noi toţi şi că într-un fel sau altul ne vom manifesta susţinerea. Cred că toţi putem să încercăm să o convingem să renunţe la această formă supremă de luptă şi să declanşăm împreună alte forme de luptă. Ce aţi zice să ne manifestăm solidaritatea cu minunata noastră colegă participând într-un număr foarte mare la mitingul din 5 octombrie?

6 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Nu stiam de cazul doamnei. La tv nu au dat nimic. Sa le fie rusine.

Costi spunea...

Daniel, un sincer ... multumesc! Stii tu pentu ce !

Daniel Mălăelea spunea...

Costi, eu iti multumesc pentru faptul ca acorzi atentie problemelor scolii romanesti. Am scris si pe forumul edu.ro. Sper ca tot mai multi dintre noi sa se solidarizeze cu lupta doamnei invatatoare care, de fapt, este si lupta noastra.
Lilick, ziarul ,,Adevarul'' a scris de vreo 4 ori despre acest caz. Aseara, Realitatea Tv a transmis din spitalul unde este internata. Macar de acum incolo acest caz ar trebui sa fie mediatizat. Nu trebuie sa ramanem impasibili. Doamna invatatoare este pregatita sa mearga pana la capat. Nu cred ca va putea cineva sa o determine sa renunte. Avem obligatia de a o ajuta sa castige aceasta lupta.

Daniel Mălăelea spunea...

"Deja nu mai duc o luptă pentru a câştiga o sumă de bani, ci duc o luptă
pentru principii. Duc o luptă pentru principii într-un stat de drept,
care de fapt nu este de drept.În aceste momente sunt două variante: ori
eu, ori ei" spune C.I. Anghel

Andrei Chiliman spunea...

D-le Mălăelea, v-am răspuns la postarea dvs de pe blogul meu, cea legată de teroarea și tâlhăriile de pe traseul troleibuzului 97. Mulțumesc mult pentru sesizare. În privința d-nei învățătoare, am tot respectul, este o dovadă de tărie de caracter, însă nu mi-aș dori să-și pună viața în pericol. Cred că așteptările sunt mari și de la noi, cei care alcătuim partidele din opoziție și credeți-mă că facem și vom face tot ceea ce este legal și demn pentru a înlătura de la putere acest partid corupt și incompetent. Cu stimă, Andrei Chiliman

Daniel Mălăelea spunea...

Domnule Chiliman, va multumesc mult pentru faptul ca mi-ati raspuns chiar pe blogul meu. Nu pot sa inchid ochii atunci cand vad ca se intampla lucruri urate in sectorul nostru. Apreciez mult eforturile pe care le faceti pentru ca locuitorii sectorului 1 sa fie multumiti. Intotdeauna voi semnala acele aspecte care mai trebuie corectate, acele lucruri care nu merg asa cum ne-am dori.
Sper din tot sufletul ca PNL sa faca parte din viitoarea guvernare si noi sa indreptam ceea ce au stricat cei din actuala guvernare. Slujesc scoala romaneasca de 15 ani,ca profesor si lider de sindicat si nu pot sa trec cu vederea faptul ca, in timpul guvernarii portocalii, invatamantul a cunoscut un evident regres, nu pot sa accept ca unitatile scolare sa fie conduse de oameni care nu au alta calitate decat obedienta fata de PDL. Sunt scandaloase inlocuirile de directori petrecute in aceasta toamna pe criterii exclusiv politice. Tania Vlad de la Liceul ,,Nicolae Tonitza'', directoarea de la C.S.S. nr 1 ,,Pajura'' si multi altii nu avut decat vina de a nu fi pedelisti.